söndag 9 december 2012

Goda långpanne-bak

Jag fick en fin kommentar och jag vill dela med mig av den. Dels är det ju skoj att höra att någon gillar min blogg och sen så vill jag lyfta fram den här härliga Lotta, som verkligen bryr sig om sina medmänniskor och vill baka något som alla kan äta :-) Och såklart ger jag några länkar till Lotta på några långpannefavoriter!

"Hej ville bara säga att jag tycker mycket om din bakblogg. Jag bakar till cafékvällar via jobbet och har alltid dammat på med mina vanliga recept men en dag ramlade det in två fröknar varav en är som du berättade och som jag alldrig hört talas om- känslig för kokos,den anda är gluten och laktosintollerant!!! Wow, ny tag i degbunken... Har du möjligen något bra recept på bak i långpanna som blir saftigt och smarrigt för alla? kram Lotta"
Såklart; här kommer några receptlänkar, nu är inte alla laktosfria, men det är lätt att byta ut mot laktos-/mjölkfira produkter istället. Sen så kan du tänka på att inte ösa på med hela mjölblandningen på en gång, utan ta lite mindre först och prova dig fram i konsistensen. Det verkar vara så att olika mjölblandningar behöver olika mängd vätska, så för en sort kan du använda hela mängden mjöl men för ett annat märke så måste man ta mindre för att inte få en torr kaka.

Hoppas att du hittar något som du vill testa Lotta! Klicka på länkarna så kommer ni till recepten här på bloggen :-)
Crumb-cake det här testbaket blev inte så snyggt, men väldigt gott!
Brownie det här är en med Rockyroadtopping, men jag tycker att man kan göra en brownie även utan topping. Kanske lägga i lite nötter i kakan och servera med grädde


Sen vill jag passa på att önska alla en härlig 2:a advent :-) Idag är det kallt och solen börjar gå upp, blir nog en härlig dag! Ska förlusta mig med att trängas lite på stan och försöka att köpa några julklappar.