torsdag 20 juni 2013

Kycklinggryta och kakastrof

Äntligen semester, jobbade min sista dag i fredags. Känns väldigt skönt att få vara hemma nu i några veckor (hoppas jag) och bara förbereda allt det sista och ta det lugnt. Nu är det lite mindre än en månad kvar tills lillen är beräknad att komma.

Idag har jag försökt mig på att baka kakor, det skulle bli dajmkolasnittar. Tjocka, fina och lite småsega. Allt slutade i kakastrof; allt bara flöt ut på plåten och blev som ett stort chokladflarn istället. Men men, det smakade helt ok och får åka in i kylen och ätas till all glass som vi ska äta i sommar. Om så bara för att få slut på kakastrofflarnen... Receptet tjuvade jag härifrån om ni är nyfikna på att testa själva.

Eftersom att kakorna inte blev som jag tänkt mig så kommer ett recept på en god kycklinggryta istället, receptet kommer ifrån Babycenter.
Midsommar i morgon, tänk så fort tiden går! Det var ju nyss snökaos känns det som. Midsommar kommer iallafall att firas i glada vänners lag och jag håller som bäst på att göra en västerbottenpaj, som jag tänkte ta med mig. Lite bekymrad efter kakastrofen dock, men hoppas att den inte kommer att flyta ut till ett ostflarn. Håll tummarna för mig!

Ha en superhärlig midsommar helg!!

Ni vet väl att ni kan följa mig på Instagram?! Finns under namnet: tetteglutenresan


Kycklinggryta med aprikoser (ca 4 port)

800g kycklinglår (utan ben)
1 msk olja
1 skivad lök
1 paket bakon i bitar
150 g torkade aprikoser
1 1/2 dl vitt vin
Hackad persilja

Bryn kycklingen i oljan och tillsätt sedan löken och låt allt fräsa i ett par minuter. Tillsätt bacon, aprikoser, vitt vin och en skvätt vatten. Låt sjuda under lock i ca 25 minuter, eller tills kycklinge är klar. Om du använder kyckling med ben tar det nog lite längre tid. Smaka av med salt, peppar. Strö över den hackade persiljan. Servera med majscouscous och sallad.