onsdag 27 januari 2016

Rostade kikärtor


Häromdagen gjorde jag en vegetarisk gryta och som tillbehör var det rostade kikärtor. Men alltså så himla gott! Lilleman vart väldigt förtjust, så jag fick gömma dem så att vi skulle ha kvar några till maten.
Tänker att det kommer att vara gott på det populära "fredagsmyset" som ett nyttigare alternativ till chips, eller varför inte, med annan kryddning kanske, istället för brödkrutonger till salladen?

Grytan blev iochförsig också god, men den skulle inte göra sig så bra på bild. Iallafall så var det en gryta med aubergin och fänkål, recept från Arlakökets recepthäfte som finns i affären nu. Om ni är nyfikna. Väldigt gott och tom 2-åringen åt en hel del, förutom kikärtorna.

Rostade kikärtor

1 burk kikärtor (ca 350-400 g)
Olivolja
Paprikapulver
Örtsalt

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj kikärtorna. Häll ut dem på en bakplåt och ringla över olivolja och pudra över paprikapulver och örtsalt. Rör om.

Ställ in i ugnen i ca 20 min. Efter halva tiden är det bra att röra om så att de blir knapriga runtom.

Ät direkt när det svalnat . Det är inte lika goda dagen efter :)