"Hej ville bara säga att jag tycker mycket om din bakblogg. Jag bakar till cafékvällar via jobbet och har alltid dammat på med mina vanliga recept men en dag ramlade det in två fröknar varav en är som du berättade och som jag alldrig hört talas om- känslig för kokos,den anda är gluten och laktosintollerant!!! Wow, ny tag i degbunken... Har du möjligen något bra recept på bak i långpanna som blir saftigt och smarrigt för alla? kram Lotta"
Såklart; här kommer några receptlänkar, nu är inte alla laktosfria, men det är lätt att byta ut mot laktos-/mjölkfira produkter istället. Sen så kan du tänka på att inte ösa på med hela mjölblandningen på en gång, utan ta lite mindre först och prova dig fram i konsistensen. Det verkar vara så att olika mjölblandningar behöver olika mängd vätska, så för en sort kan du använda hela mängden mjöl men för ett annat märke så måste man ta mindre för att inte få en torr kaka.
Hoppas att du hittar något som du vill testa Lotta! Klicka på länkarna så kommer ni till recepten här på bloggen :-)
Crumb-cake det här testbaket blev inte så snyggt, men väldigt gott!
Brownie det här är en med Rockyroadtopping, men jag tycker att man kan göra en brownie även utan topping. Kanske lägga i lite nötter i kakan och servera med grädde
Sen vill jag passa på att önska alla en härlig 2:a advent :-) Idag är det kallt och solen börjar gå upp, blir nog en härlig dag! Ska förlusta mig med att trängas lite på stan och försöka att köpa några julklappar.
Åååååh jätteglad är jag, tack snälla, rara, både för recepten och din härliga kommentar! Gjorde min dag!!! Nu har jag en hel del glutenfritt gotta att prova på mina vänner! Ja, alla får smaka på, intolleranta eller inte =) kram på dig! // Lotta
SvaraRadera:-) Du får återkomma och berätta hur det har gått och vad alla tyckte. Kram på dig =)
RaderaJag vill tipsa Lotta och alla andra om den behändiga lilla kokboken "Långpannans lov", och uppföljaren "Mer långpannans lov" som bara innehåller en massa långpannerecept. Jättepraktiskt när man ska baka till många.
SvaraRaderaI samma serie och från samma förlag (Libris)finns också boken "Hembakat för alla" som innehåller bra recept för olika intoleranser.
Hoppas allt är bra med dig, Therése!
Superbra tips Kjersti!! Tusen tack för dem!! Det är bara bra med mig, har fortfarande lite blogglugnt i julstöket.
RaderaHejsan, tack Kjersti och Therése för alla fina tips! Jag ska genast kolla upp den där receptboken! Idag har jag bakat brownie, tur att sambon inte var hemma... Gjorde misstaget att försöka blanda ingridienserna med elvisp varav jag har fått torka halva köket- och mig själv- rent från chokladgegga =) =) Bytte ut mjölmixen mot mandelmjöl som jag gör själv av skalade mandel som jag kör i mixer. Man dra åt pipan vilken god kaka!!!! Räcker åt alla och smakar som " vanlig" brownie!!!!! Ska servera denna på café ikväll
SvaraRaderaWow, kul att den blev så god!! Men lite otur med köksstöket då, men det låter som att det var värt det iallafall, hihi :) Jag måste ta och prova göra en brownie med mandelmjöl nån gång! Körde du lika mycket mandelmjöl som "vanligt" mjöl?
RaderaSaknar dina blogginlägg : )
SvaraRaderaTackar, eller vad säger man :) Jag har liten paus, men känner att jag är på gång att få blogginspiration nu. Så jag hoppas att jag kommer att få till några nya blogginlägg snart. Ska ge mig på att baka egen Apfelstrudel, det ska bli spännande :)
RaderaSer fram mot det! Jag är också nyfiken på hur din läkningsdiet; som du skrivit lite om gått. Jag hoppas du mår bra!
Radera/ Åsa