Kontakt

Frågor och funderingar, tips eller trix? Hör av er till mig :-)

Min mail: tette29(at)hotmail.com

Eller lämna en kommentar, det är alltid lika roligt!

Huserar söder om Stockholm, närmare bestämt i Älvsjö.

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag fick min diagnos ,Glutenintollerant ,förra veckan. Jag har väl haft lite på känn att nåt varit fel i magen men det kom ändå som en chock. Har nu varit på fika hos två kompisar-bägge bjöd på äppelpaj med havregryn. ( Tordes inte fråga om det var "rena " havregryn.. ville inte göra de ledsna..) Har nu hållit på att försöka fatta vad detta innebär och det verkar som om det kommer betyda att de flesta vill att man ska ta med "eget" fikabröd när man går bort. Det har jag i a f fått höra från flera håll. Hur gör du? Själv har jag stått och specialbakat LCHF och äggfritt till besökande genom åren. Tråkigt känns det i a f:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Victoria! Förstår att du är lite i chock just nu! Det tar ett tag att verkligen komma in i glutenfritänket och att liksom acceptera att det är såhär det kommer att vara från och med nu. Jag tycker iallafall att de som man har allra närmast i sin familj och vänkrets "borde" fixa något när man har blivit inbjuden på middag eller fika(om jag åker iväg spontant brukar jag alltid ta med mig något till mig själv) Jag brukar alltid fråga vad det ska bjudas på och påminna om att jag inte får äta något med gluten i och samtidigt fråga om det är något de undrar över och om de skulle låta besvärade så brukar jag erbjuda mig att ta med något. De närmsta behöver också lite tid att komma in i din nya situation, så det är bättre att påminna lite extra. (min pappa är tex en sån som lätt glömmer av sig och kan reda en sås med vetemjöl om inte mamma hinner se vad han gör och nu är det ändå tre år sedan jag fick ming diagnos ;) )
   Glutenfritt är ju din medicin för att du ska måbra, så om du bara berättar för alla så tror jag att det löser sig och att du inte alltid ska behöva ta med dig eget fikabröd. Men det kan ju vara en ide att ta med något nu i början innan alla kommit in Victoria-måste-må-bra-tänket! Du kan ju särskilt påminna de som du stått och specielbakat till ;-)
   Hör av dig om du har några fler funderingar, Du kan även maila mig på tette29@hotmail.com!
   Ha det så bra!
   Kram Therese

   Radera
 2. Hej, surfade runt och hittade dig via fejjan, blir glad och tänker fortsätta läsa, upptäckte att jag inte tålde vetestärkelse förra året och har i våras fått besked om att jag även inte tål gluten....är inte helt lätt att hitta något gott alltid så här finns en del jag ska testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du hittade hit! Det är ju inte alltid helt lätt när det blir både gluten och vetestärklesefritt, alternativen blir genast mycket färre och det är knepigare att baka vissa saker. Men men man får inte ge upp =) Du får återkomma och berätta om du hittat någon favorit eller kommit på något nytt spännande recept!!
   Kram Therése

   Radera
 3. Hej ville bara säga att jag tycker mycket om din bakblogg. Jag bakar till cafékvällar via jobbet och har alltid dammat på med mina vanliga recept men en dag ramlade det in två fröknar varav en är som du berättade och som jag alldrig hört talas om- känslig för kokos,den anda är gluten och laktosintollerant!!! Wow, ny tag i degbunken... Har du möjligen något bra recept på bak i långpanna som blir saftigt och smarrigt för alla? kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Hej Therese!
  Har precis hittat till din blogg och kommer fortsätta läsa! Har en dotter på 6 som är glutenintolerant, så det är bara att gilla läget. Du, en snabb genomläsning av lite olika recept tyder på att du använder mycket mjölmixer. Innan jag fick börja laga o baka GF har jag försökt jobba med så naturliga produkter som möjligt, men de där mixerna känns ju väldigt raffinerade... Man undrar ju om där finns några naturliga vitaminer alls kvar... Har därför köpt hem lite olika sorters mjöl: bovetemjöl, majsmjöl, rismjöl och havremjöl. Har du några tips kring hur man ska använda dessa när man byter ut dem mot mjölmix...?

  Vänliga hälsningar från Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa! Kul att du hittade hit! Ja, det är ju bara att gilla läget om någon i familjen blir glutenintolerant.
   Jag tycker också att färdigmixerna innehåller mycket skräp, men jag är väldigt bekväm av mig för tillfället. Så jag har inte riktigt tagit tag i att blanda egna mixer, som jag är absolut övertygad om att det är bättre. Dock krävs det en massa experiment för att hitta en blandning som passar till olika sorters bakning (det är där jag gett upp lite)Men jag kan ge dig ett tips om en annan bloggkollega som bara använder sig utav de olika mjölsorterna. Kika in på Kjerstis blogg!! Det är verkligen en toppenblogg för inspiration i matlagning och bakning!!
   http://kjerstismatochprat.blogspot.se/

   Men nån gång ska jag själv ta tag i mig och bli bättre på att göra egna mixer :-) Ha det så bra!! /Therese

   Radera
 5. Hej Therese!
  Trevlig sida. Jag vill bara få berätta om en ny webshop som säljer naturlig glutenfri pasta och mjöl och lite smått o gott annars, www.glitne.se

  SvaraRadera