Glutenfritt i Wien och Österrike

Här håller jag på att sammanställa mina glutenfria Wien-tips, det kommer att vara en del som jag har prövat och även sådana tips som jag hittat på österrikiska sidor som jag förmodligen inte har hunnit testa själv.


Börjar lite smått med Café-tips

Fikatips i WienHandla glutenfria produkter

Några tips på var jag har hittat glutenfria produkter i Wien, det kan säkerligen skilja sig från affär till affär. Du ska leta efter Bio/hälsoavdelningen där brukar de glutenfria och biodynamiska produkterna samsas i hyllorna. I de flesta affärer som vi kollat så har de bra glutenfri-märkning på charketurivaror. Sen är det ju som hemma i Sverige, man måste läsa innehållsförteckningen. Själv har jag ju en egen översättare med mig, om du inte har det själv så får du en ordlista över vad du ska se upp för.

Dm : Dm är som en kosmetikaffär, där du kan handla allsköns produkter för kropp & själ och de har även biodynamiska produkter och specialprodukter.Här har det ett supergott bovetebröd!!!

Billa: Här kan man hitta Shär-produkter och lite andra märken. Charketurivaror har tydliga märkningar om de är tex glutenfria eller mjölkfria.

Merkur: Den butiken som vi besökte (Mariahilferstrasse 38-48) hade stort utbud av olika glutenfria produkter. Här hittade vi också ett glutenfritt öl, som var helt ok i smaken!

Glutenordlista (har hittat info bla från den här bloggen)

Gluten - Gluten
Glutenfrei - Glutenfri
Weizen, weizenstärke - Vete, vetestärkelse
Roggen - Råg
Gerste - Korn
Dinkel - Dinkel
Hafer - Havre
Triticale - Vete/råg
Einkorn - Vete
Urkorn - Vete
Emmer - Vete

2 kommentarer:

  1. Alle Spar-butikker har en hylle med glutenfritt og rismelk og slike ting!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååå, tack Nora. Då ska jag lägga till det. Vi har inte varit inne på någon Spar, får ta och göra det nästa gång :)

      Radera