onsdag 25 september 2013

Gott med getost

Men alltså, hur har ni det där ute i bloggvärlden?! Jag måste börja med att tacka för alla gratulationer, gulliga kommentarer och receptfeedback!!! Tänk att det verkar vara några som hittar hit och testar recepten och hör av sig om hur det har gått, jag har ju inte varit särskilt aktiv det senaste året, så det är skoj att se att det ändå tickar på med besök varje vecka. Det är alltid lika roligt att få kommentarer och tips ifrån mina läsare. Så fortsätt gärna med det, jag läser allt och försöker att svara  när jag får lite tid över. Det är inte alltid som tiden är med mig nu när jag går här hemma i min amningsdimma, låter lilltrollet styra och ställa och det gör han med besked vissa dagar iallafall, hehe.. För den ena dagen är inte den andra lik, det kan kännas som att oj nu har vi fått in en skön rutin som hållt sig en hel vecka och så blir det plötsligt något helt annat dagen efter. Man får ju ett helt annat perspektiv på livet och det var en skön känsla när jag hälsade på på jobbet häromveckan och jag behövde liksom inte bry mig om allt det där struliga jobbsnacket om system som strular och bla bla bla. Jag kunde lyssna på det, men jag behövde inte ta tag i något strul, hur skönt som helst.
Har istället större problem att handskas med... Han ju gå hemma i 6 veckor innan lilltroll kom och fick en liten morgonrutin där jag alltid kollade på The Mentalist vid tio-tiden och det höll ju i sig även när han kommit. Men så en dag för några veckor sedan så var det helt plöstligt "Extreme home makeover" på min Mentalisttid???!! Hallå hur tänkte trean där?? Häromveckan så råkade jag se att The Mentalist numera visas klockan elva på kvällen, ni förstår väl att hela mitt liv brakade samman lite där, för jag orkar ju aldrig hålla mig vaken vid den tiden. Gissa vad som kommer stå högst upp på min julönskelista?

Så äntligen kommer ett recept på bloggen! Mich har kört en detoxkur och då hittade vi det här i en av kokböckerna (Ulrika Davidssons) och det var så himla gott. När man inte detoxar (som jag) så lägger man bara till lite extra tillbehör tex majscouscous och en extra sallad så blir det en mättande måltid. Hoppas att det ska smaka!

Getostgratäng (2-3port)

1 burk svarta bönor (eller andra bönor/linser)
2 dl hackad purjolök
2 hackade vitlöksklyftor
250g spenat
2-3 tomater
350 g getost
olja till stekning
lite honug och en näve valnötter

Sätt på ugnen på 225 grader. Hetta upp olja i stekpannan och fräs purjolök och vitlök ett par minuter. Tillsätt spenaten och låt det steka ihop sig.
I en ugnsform; lägg bönor/linser i botten på formen, häll över lök och spenat-steket. Lägg över skivade tomater och getost i skivor. Ringla över honung och strössla över nötterna. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter tills osten fått fin färg.
Servera med tex majscouscous och sallad.



2 kommentarer:

  1. Så kul att se dig på bloggen igen Therése. Välkommen tillbaka! Klart det finns större prioriteringar i livet än bloggen, fattas bara annat! Skönt att du och Lilltrollet - och Stortrollet också för den delen - verkar må bra. Gratängen ser supergod ut! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack å tack Kjersti! Har väl tänkt att jag ska hinna med ett inlägg eller så i veckan till att börja med. Vi får se hur det klaffar helt enkelt :-) Kram

      Radera