Ugnsrostade rotfrukter med getost
Valfria rotfrukter; vi använde morot, selleri, palsternacka, gula och röda betor.
En bit getost
Rapsolja
salt och peppar
Skala och skär rotfrukterna i ungefär lika stora bitar. Lägg i en ugnsform och ringla över olja, salt och peppar. Smula över getost och ställ in i ugnen på ca 200-225 grader tills rotfrukterna är färdiga och har fått fin färg.
Gott som tillbehör till kött eller fisk, men är lika gott att bara okynnesäta bara rotfrukterna & getosten *mums*
Rödbets och getostpaj (6 port)
Pajskal:
4 dl kokt kall quinoa (ca 1-11/2 dl okokt, jag kokade 2 dl och det blev nästan 6 dl)
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
50 gram smör
1 ägg
Fyllning:
400 g morot
400g rödbeta (jag tog även i en lite gulbeta som vi hade över)
1 gul lök
300 g getost
4 ägg
2 dl soyamjölk
2 dl soyagrädde
salt, peppar och timjan
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en form med löstagbar kant (24cm i diameter). Går säkert bra att göra den i en stor gratängform med hög kant. En sån vanlig liten pajform blir för liten, det är väldigt mycket fyllning. Förgrädda pajskalet i ca 15-20 minuter.
Skiva getosten och varva den med "rödbetssteket". Blanda sedan ägg och soyamjölk och grädde till en äggstanning och häll över pajen. Soyaprodukterna kan bytas ut mot mjölk/grädde...
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Håll koll på slutet så att pajen inte bränns på ytan.
Skala och grovriv morot, rödbetor och lök. Stek detta i lite olja i en stor stekpanna i ett par minuter. Krydda med salt, peppar och timjan.
Ugnsrostade rotfrukter |
Rödbetspaj |
Kul med kokt quinoa i pajskalet. Det har jag aldrig testat, bara med quinoamjöl. Det ska jag definitivt prova! Ha en fin helg!
SvaraRaderaJa, det var lite roligt, tog en mixad sort med ljusa och mörka quinoa, så det blev en snygg paj :) Ha en skön måndag!
RaderaHej Therése! Grattis, du vann ju! Hör av dig så snart som möjligt med din adress, så postar jag vinsten i morgon när jag ska till stan.
SvaraRadera