tisdag 9 februari 2016

Fettisdagen - minikokossemlor

Jahaja, då var det dags för semlor igen! Alltså överallt svämmar det över med semlebilder, man kan ju bli galen. Iallafall jag som äääälskar semlor, men inte kan trycka i mig alla olika sorter som finns...

För tillfället så håller jag på med en ny läka kroppen diet/metod/detox. Så det är inget socker och ingen mjölk som gäller. Så i helgen när vi firade Trollets 11-årsdag, så tjyvstartade jag fettisdagen och gjorde minisemlor till fikat. För att jag skulle kunna ha något till kaffet. De blev himla goda, om jag får säga det själv? De flesta vuxna verkade tycka om dem (sa de iallafall, haha).

Använde mig utav det här receptet från tidigare, fast helt utan socker den här gången. Gjorde dubbel sats och gjorde dem mini. Så att man kan säga att man har ätit fyra semlor iår, fast de egentligen bara räknas som en halv.


Minikokossemlor (ca 20 st)50 g smör
4 ägg
1dl kokosgrädde
1/2 dl kokosnötmjöl
4 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1-2 tsk stött kardemumma
1tsk vaniljpulver

 Smält smöret. Vispa äggen,  blanda koksmjölet med bikarbonat, fiberhusk, vaniljpulver och kardemumma. Blanda äggpös med smör, kokosgrädde och rör till sist i mjölblandningen. Låt det svälla en liten stund. Rulla till små runda bullar och grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Man får hålla koll så att de inte blir brända eller för degiga.

Mandelmassa gjorde jag utav skållat mandelmjöl som jag blandade med en gnutta vaniljpulver och kokosgrädde.

Vispade kokosgrädde med vaniljpulver och några droppar citronsaft.

1 kommentar:

  1. Glutenfritt mår alla bra av att äta. Själv slutade jag med gluten för 3 år sedan efter att ha läst in mig på att maten var svaret för just mina 2 långvariga sjukdomar. Kan tipsa om dessa böcker som hjälpte mig och som kanske kan vara av nytta för andra också. www.bokmagasinet.se

    SvaraRadera