onsdag 28 september 2011

Glutenfri morotskaka - Vi firar Billkillen som blir 1 år

Nej, det är ingen vanlig dag för det är Killens födelsedag, hurra hurra hurra :-) Idag firar vi Bill-killen som blir 1 år. Han har fått en massa godsaker hela dagen och nu ikväll ska storfolket få fira med morotskaka. Har varit hemma med febrigt Troll idag, på eftermiddagen pysslade vi ihop dekorationer till kakan. Det är första gången vi modellerar med sugarpaste, oj så pillrigt att få ihop det! Vi fick till slut ihop ett gäng morötter, ett salladshuvud och två Bill-kopior. Sen orkade vi inte mer. Nu ska vi mumsa och slöa i soffan hela kvällen. Ha det så gott allihopa :-)

Glutenfri Morotskaka

2 dl rårörsocker
2 ägg
1,5 dl Finax gula mix
4 msk grekisk yoghurt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
3 dl rivna morötter
Glasyr
200g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan ihop de torra ingredienser och blanda ner försiktigt. Rör till sist ner yoghurt och morötterna och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och sätt in i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna en stund.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera :)




Här var vi och hälsade på Killen för första gången, då var han 4-5 veckor

Det här var i december när vi hämtat hem honom, 9 veckor gammal...

Och nu är han en ganska så stor Kille :)

 

6 kommentarer:

  1. Så fin den blev! Det är inte alla som får en födelsedagstårta med sitt eget porträtt på! Hoppas Trollet kryar på sig, lite tårta gör nog susen.

    SvaraRadera
  2. Sån där fin tårta fick aldrig Skuttis;)
    Superfin tårta!!
    Kraam

    SvaraRadera
  3. Tack allihopa :) Nu börjar Trollet friska på sig och Billkillen lever på som vanligt igen, lite besviken att han inte får lika mycket godis utan bara tråkig pellets...

    SvaraRadera
  4. Grattis i efterskott Billkillen!!!
    Wow, vilken tårta! Och jag som blev glad att mina muffins blev muffins! ;)

    SvaraRadera
  5. Anna - Billkillen tackar för gratulationen :) Tårtan blev mumsig (och på bilden syns det inte att den blev ganska platt och kompakt, hihi...);-)

    SvaraRadera