lördag 7 november 2015

Kladdkakans dag - bönig supergod brownie

Hallå i regnrusket! Idag är det ju kladdkakans dag, det har väl inte gått att missa?! Här bjuder jag på en lite nyttigare variant utan mjöl, mjölk och socker. I ursprungsreceptet, som Michael fick med sig hem från Öppna förskolan, så hade de sockerfri chocklad i, men då det är svårt att få fatt på choklad som är både mjölk- och sockerfri, så kör vi lite extra kakao istället.
Det här är en supergod och väldigt mäktig kaka. Server med valfri grädde och hallon. 
Det kommer förmodligen en bild i efterhand, nu är den inpackad i kylen och ser bara ut som en klump choklad.

Trevlig helg! 

Kladdig brownie

1 brk svarta bönor
10st dadlar

2 ägg
1 dl kokosolja

4msk kakao
1gnutta vaniljpulver
2-3 msk agavesirap
2tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj bönorna och mixa dessa med de urkärnade dadlarna.

Försök att vispa ihop ägg och kokosolja i en stor skål, kan kännas som att det bli rätt grynigt. Men det rättar till sig sen.
Blanda ner de övriga torra ingredienserna och agavesirap. Sen blandar du ner bönmixen. 
Lägg ett bakplåtspapper i en smal avlång form och fyll i smeten. 
Grädda i ugnen i ca 20-30min mitt i ugnen.
Det är en fördel om kakan bakas dagen innan den ska ätas, förvara i kylen eller frys in.

1 kommentar:

  1. Men så kul att du dykt upp på bloggen igen Therése!! Kakan låter som ett både härligt och nyttigt alternativ till vanlig kladdkaka. Hoppas allt är bra med er!

    SvaraRadera