tisdag 3 november 2015

Linas Matkasse


Jag tänkte att jag skulle återkomma lite angående Linasmatkasse – den glutenfria som vi fått två gånger. Eller ja, om Linas Matkasse överhuvudtaget, vi har använt den varannan vecka i över ett år nu. Vi är nöjda, men tänker nog att vi vill testa någon annan kasse nu för att få lite variation och vi vill nog också gärna äta mer vegetarisk. Det är nog det som jag saknar lite med Linas barnkasse, tror inte att det har varit med någon vegetarisk dag, utan "bara" kött, fisk och fågel under hela veckan. Någon som har testat någon bra vegetarisk matkasse??
Det är ingen större skillnad på den vanliga barnkassen och den glutenfria barnkassen, förutom då att vi inte behöver göra specialare bara för mig, utan alla äter samma. Så skillnaden är väl att vi får en kastrull mindre att diska, hehe.  I de två kassarna som vi fått så har det även varit naturligt glutenfria produkter i form av tortillabröd och kuvertbröd.
Oftast är det vi vuxna som tycker mer om maten än barnen, men ibland så kan det hända att en hel vecka har fått nästintill full pott. Det har alltså varit väldigt varierande. Men jag säger bara det, det är ju så himla skönt att ha en vecka där nästan all mat är planerad och färdiginköpt! Man har en meny och alla ingredienser, man behöver bara komma överens om vilken rätt som man ska äta på vilken dag.
Prismässigt så tycker jag att det är ok, det är ungefär samma som vi handlar mat för själva för en vardagsvecka. Det är fina råvaror och den stora skillnaden är att med matkassen så blir det inte lika mycket svinn och man slipper att handla och planera för fem dagar. Bara en sådan grej är värd så himla mycket när man har barn tycker jag. Känns också som att vi har fått in lite mer det där tänket att handla smartare och använda det vi har, även om vi har en lång bit kvar där innan vi är helt optimala på den fronten ;) Och det har även blivit mat över så att vi har kunnat få en matlåda, ibland en mindre låda men då har jag bara kompletterat med extra sallad och grönsaker.

Ur glutenfrisynpunkt så har jag testat tre olika kassar och om man som hos oss bara har en glutenintolerant, så tycker jag att det fungerar att ta vilken kasse som helst och sen bara byta ut ev produkter som behövs glutenfria. Det blir lite knepigare om man har flera intoleranser eller allergier.
Det kändes dock som att den vegetariska var lite knepigare, då det kan hända att de skickar med några färdiga vego-biffar och då har de inte varit glutenfria och många köttsubstitut innehåller vete av någon form.   
Summasumarum så tycker vi vuxna att det är helt okej matkasse. Barnen skulle nog säga: bra ibland men rätt ofta inte alls bra ;)

Vegetarisk kasse - 3 dagar 4 personer 559kr

Glutenfri barnkasse – 5dagar för 4 personer 849kr

Barnkasse – 3 dagar för 4 personer 589kr

#Linasmatkasse #linasbarnkasseutangluten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar