söndag 18 september 2016

Björnbärspaj med lime och kardemumma

Förra helgen fick vi möjligheten att plocka med oss en massa björnbär hem. Superlyxigt att ha frysen fylld, men de måste ju såklart användas!!! Därför mixtrade jag ihop den här pajen, passade på när vi skulle få gäster. Då behöver man inte oroa sig för att det blir en massa rester kvar som nån måste offra sig att äta upp sen, smart va?! 


Björnbärspaj med lime och kardemumma 

Björnbär efter behag

200g smör
Saft från 1/2 lime
1/2dl björksocker
1 dl durramjöl
2dl fullkornsrismjöl
1dl mandelmjöl
1/2 dl risflingor
1/2 dl hirsflingor
1dl solrosfrön
1tsk bikarbonat
Zest från 1 lime
Kardemumma
Vaniljpulver

Ugn 175grader

Blanda alla torra ingredienser, smält smör, pressa i limesaft. 
Blanda ner allt det torra i smörkastrullen. Tryck ut degen i en pajform, häll över björnbären (jag tog mina direkt från frysen) och tryck ner dem i degen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. 
Servera med tex kokosgrädde smaksatt med lime, vaniljpulver och carob. 

1 kommentar:

  1. Låter ju supersmakskigt! Jag inväntar årets björnbärsleverans från min svåger som brukar plocka åt mig på sitt sommarställe i Skåne. Härliga bär verkligen!

    SvaraRadera