lördag 21 januari 2012

Ugnsbakade rotfrukter

Under min diettid så har det blivit mycket grönsaker bakade i ugnen. En favorit är blandade rotfrukter som får stå inne i ugnen och bli goda och krispiga. Det går ju nästan inte att misslyckas med?! Det går ju även att variera rotfrukter eller lägga till någon annan grönsak.
För att få det extra festligt så kan man smula över getost och låta det vara inne i ugnen en stund till, det blir sååå gott (fast just getost får jag inte äta för tillfället, men ni kan ju testa!!).

Ha en skön lördagkväll

Ugnsbakade rotfrukter (2-4port)

6st potatisar
2st morötter
1st palternacka
2st svartrötter
Ghee eller annan valfri olja
salt & peppar
ev. Lantbuljongspulver för att krydda upp det hela
ev. 1 bit smulad getost

Sätt ugnen på 175-200 grader. Skala och skär rotfrukterna i bitar, lägg dem i en form lägg över ghee eller ringla över olja. Krydda med salt och peppar, eventuellt med lantbuljongspulver om man vill det. Ställ in i ugnen (rör om emellanåt) och baka tills det är färdiga och har fått fin färg.
Gillar du getost? Smula över getosten de sista 10 minutrarna och höj eventuellt temperaturen lite för att ge det lite extra färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar