Det är inte alldeles plättlätt att hitta glutenfria asiatiska såser ute i affären, de flesta innehåller vete i nån form. Så därför måste jag ju testa att göra mina egena glutenfria varianter och först ut blir: Teriyakisås. Hittade ett recept hos Allt om mat och gjorde den med glutenfri soya och tog Collorit för att få den mörkare i färgen. Hittade även ett annat recept Här, som jag nog ska prova nästa gång.
Glutenfri Teriyakisås
1 dl glutenfri soya
1/2 dl vatten
1 1/2 msk rårörsocker
2 tsk vinäger
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad ingefära
1 tsk sesamolja
1 tsk Collorit
Blanda allt utom sesamoljan i en kastrull och låt koka upp. Låt den svalna och sila bort vitlöken och ingefäran. Tillsätt sesamoljan och Collorit. Förvaras i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar