onsdag 5 oktober 2011

Ostfylld laxfilé med grapefrukt- och broccolisallad

Hittade ännu ett oprövat recept från "LCHF på mitt sätt", jag ska väl inte ta åt mig äran, det var nämligen Mich som gjorde matlistan.
Är egentligen inte så förtjust i grapefrukt, har lite svårt för beskt, men den här rätten var helt ok.

Ostfylld laxfilé med grapefrukt- och broccolisallad (4 portioner)

600g laxfilé
125 g fetaost (eller någon annan favoritost)
salt och svartpeppar
2 grapefrukter
1 msk olivolja
1 broccolibukett
Blandad sallad
Pinjenötter

Sätt ugnen på 175 grader. Dela laxen i 4 portionsbitar (om du inte redan har färdigprotionerade) Skär ett snitt längs med filéerna och fördela osten i varje skåra. Salta och peppra.
Lägg fisken i smord ugnsform och sätt i ugnen i 15-20 min.
Skär bort skalet från grapefrukterna och ta dem sedan i handen och filéea grapefrukten med en liten kniv. Lägg filéerna i en skål och pressa ut resten av saften från frukten. Häll i olivolja, salt och peppar. Skär buketter av broccolin och blanda ner med grapefrukten. Blanda ner sallad och toppa sedan med pinjenötter.


2 kommentarer:

  1. Mums mums, detta verkade riktigt smarrigt! Lax och fetaost är en riktig vinnare :)

    SvaraRadera
  2. Emilia - Ja det är verkligen en hit med lax och fetaost :)

    SvaraRadera