Har aldrig gjort brödpudding förrut och har ingen aning om hur detta kommer att smaka med mina övertorra semmelbullar? Min svägerska däremot har gjort det några gånger och jag har utgått från hennes recept, men har gjort några egna justeringar. Hon gör även en Choklad och öl sås till, men den hoppar jag över, då jag inte dricker öl pga glutenintolerans. Men kika in hos Åsa om ni är intresserade av den, hon har två receptvarianter NR1 och NR2.
Det här åtevinningsgottiset kan jag med gott samvete gluffsa i mig till melodifestivalen ikväll! Hejja Eric!!
Glutenfri brödpudding
2 torra semmelbullar
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 stort ägg
2 msk kakao
4-5 msk muskavadosocker (eller helst rårörsocker, men det hade jag inte hemma)
50 g mörk choklad i bitar
Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, socker och kakao. Tärna brödet och lägg det i smeten och låt svälla en liten stund. Smöra portionsforma och häll i brödsmeten. Stick ner chokladbitar i varje form och strö över lite socker på toppen.
Grädda i 175 grader i ca 25-30 min, äggsmeten ska ha stelnat med den ska vara lite dallrig. Servera med lätt vispad grädde.
Återvinning av gamla semlor |
Härlig gegga... |
Tre i rad |
Mmmm, med lättvispad grädde |
Ajajaj, jag som hade tänkt göra något liknande! Har också ett gäng semmelbullar i frysen som aldrig blev förvandlade till semlor. Får väl försöka klura ut något annat till utmaningen. Ha en bra fortsättning på helgen!
SvaraRaderaNämen Kjersti, du kan väl göra pudding du med!!!
SvaraRaderaOj, det så godt ut!
SvaraRaderaDet blev verkligen gott :)
SvaraRaderaSpännande! Har aldrig provat sån pudding, men har, som så många andra, semmelbullarna kvar. Kan nog bli en helgefterrätt framöver :)
SvaraRaderaLotta - Det tycker jag att du ska pröva göra av dina semmelbullar :)
SvaraRaderaDetta låter ju helt perfekt för mig! Jag har flera bullar kvar sen semmeltiderna så detta skall allt testas.
SvaraRaderaHanna - absolut värt ett test :)
SvaraRadera