lördag 14 maj 2011

Glutenfri snabbäppelpaj

Äppelpaj är ju så himla gott och det är väldigt enkelt att göra. Allt som är gott och enkelt ligger högt på min gillalista. Det här är ett superenkelt bara röra ihop-recept. Vill man ha den som en smulpaj tar man mer mjöl och vill man ha lite knäckigare variant så tar man mindre mjöl och kanske lite mer socker eller en gnutta sirap i. Nu har jag inget bra måttrecept utan jag rör i lite efter tycke och smak, tills det bara blir sådär lagom. I denna deg hade vi;

Smör
Vit choklad
Socker
Ren havre
Lailas gröna mjölmix
och såklart äpplen, kanel och socker..

Smält smöret och rör ner den vita chokladen. Tillsätt socker och sedan havre och mjöl tills du får önskad konsistens. Grädda i ca 200 grader i 10-15 minuter.




Och det här blev en smulpajsvariant *mums*

Smidigt med små portionsformar!!

Röraihop-recpet spar mycket disk ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar