måndag 11 mars 2013

Breathing in snowflakes...

Höll ju nästan på att glömma bort mig, igen... Men vi skulle ju ta ett litet prat om det där med hälsostatusen och hurdet går med Hälsoresan.

Det har ju gått ett helt år sen jag startade det hela!! Tänk vad tiden går fort ändå.

Jag var på en återkoll hos min näringsterapeut för några veckor sedan och det börjar anas en ljusning! Mage och tarmar börjar se ok ut på testerna, så nu börjar jag så smått att lägga till lite extra goda detaljer i matlivet. Jag äter tex lite mer bröd, ris och pasta. Använder lite grädde eller mjölk i matlagningen och ibland så hoppa jag över alla de där extra grönsakerna. I somras/höstas fick jag ju reaktioner på kokos, så det har jag tagit bort helt. Men nu hux flux har jag fått tillbaka en del utslag, eller de dyker upp ibland precis på samma ställen som mina kokosutslag. Så nu försöker jag att lura ut vad det kan vara, det är väl en del hormoner som spökar men det lutar även mot att det skulle kunna vara mjölk och socker (Eftersom att jag fuskar lite ibland, hmm...) Men det är lurigt, för de kan lika gärna låta bli att dyka upp när jag vräkt i mig något mjölkigt eller sockrigt.

När vi ändå är igång, så kan vi ju prata lite om blogguppehållet på några månader som också påverkat hela häsloresan ;-) Det är ju skönt med paus och för min del så har jag legat i schäslongen och varit smått illamående under mina lediga stunder. Har knappt använt datorn alls eller orkat med mobilsurfande, det räckte med den datortid som jag hade på jobbet.

Såhär är det - I mitten utav juli får vi en lillebror i familjen!!! :) Nu har jag precis gått över halvtidstrecket, mår bättre men sover inte så bra (så jag är lagom trevligt sällskap om kvällarna). Men det är väl bara att inse att det kommer det att vara så ett bra tag framöver.
Den lille herrn ställde ju även till det lite för hälsoresan, helt plötsligt så kunde jag bara inte äta vissa saker. Fick inte i mig gröt på morgonen utan det blev smörgåsar istället. Har haft svårt att få i mig en del utav mina näringstillskott. Hade jättesvårt att dricka vatten och andra drycker. Jag fick försöka dricka så mycket som möjligt när jag väl åt mat, då gick det bättre... Nu har jag inte haft så urjobbigt illamående, så som en del kan ha som måste springa på toa flera gånger om dagen. Har mest haft en jobbig illamåendekänsla, men som såklart har hållit i sig hela dagarna. Alltså det där med morgonillamående för gravida?? Är det bara på film sånt händer??????
En bra sak har varit att jag inte klarat av söta saker eller drycker. Har dock tryckt i mig några semlor, det gick såklart hur bra som helst och nån liten kaka eller efterrätt har också funkat ;-) Det är väl skillnad på sött och sött. Min favorit numera är grapefruktjuice, nåt som jag aldrig trott att jag skulle tycka om. Det är ju så himmelens beskt! Men oj så gott det är! Det verkar mer vara surt, beskt och salt som är min grej nuförtiden.

Jag fortsätter i samma hälsoanda som innan jag blev gravid, med en del småundantag och lite fusk. Och jag hoppas såklart att allt mitt hälsoprepp ska ha bra efftekt efter att lillkillen är född. Min största grej nu är väl att försöka träna så mycket som möjligt, är ju så himla stel och svag i musklerna. Måste får lite mer armstyrka och stärka upp ryggen, känner ju hur trött jag börjar bli i ryggen nu om kvällarna. Har småbörjat med gravidyoga, och det hoppas jag att jag kan hålla fast i.
Det var en liten uppdatering om läget, på bättringsväg och med en Hälsoresa som kan stanna av lite grann framöver beroende på dagsformen.8 kommentarer:

 1. Men så roligt Therése!!! Massor med grattis!!! Då hoppas jag att allt ska gå bra, och att du ska få må bra under resten av graviditeten. Och det där med bloggande. Allt har ju sin tid. Det ska ju inte vara ett tvång utan lustfyllt, annars är det ju ingen vits. Själv tycker jag fortfarande att det är roligt, men den dag jag inte tycker det längre slutar jag. Allt gott till dig och hela familjen!!

  SvaraRadera
 2. Grattis till bebisen!!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt och spännande med lillebror!!!

  Kan bara instämma i Kjerstis inlägg.

  /Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir roligt och spännande!! Tack Åsa :-)

   Radera
 4. Vi måste ses snart så att du kan få "Harmonisk Graviditet" cd!! Den hjälpte mig mycket...haha;)
  Kraaam på dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha :) Ja, vi tar det på söndag (om vi kommer ihåg)Kram

   Radera