torsdag 2 augusti 2012

Enkel vegetarisk wooook

För att få lite variation i vardagen så försöker jag att smyga in vegetariskt på menyn. Det går väl sådär, är så himla lätt att bara göra sina gamla vanliga maträtter och då blir det mest kött, kyckling och lax. Men jag tror att jag kommer att bli bättre, måste matforska lite runt och hitta goda vegetariska rätter bara... Tips emottages gärna!!!
Vi gjorde iallafall den här vegetariska woken i helgen, vi gjorde det enkelt för oss och hade köpt en fryst grönskakswokmix. Sojastrimlorna kan man hitta i välsorterade mataffärer.
Det blev sååå gott! Till och med skeptikern Mich tyckte att det var supergott! Det var så att han lät lite förvånad själv, för han hade tänkt redan innan att det inte skulle falla honom i smaken ;-)

Enkel vegetarisk woook (4 port)

500g sojastrimlor (vatten+buljong till kokning)
1 påse wokgrönsaker (ca800g)
1 paket risnudlar
sesamolja
soja
sambal oelek
salt & peppar

Koka soyabitarna i vatten och buljong 15 min. Låt dem sedan rinna av och krama ur vätska...
Stek på bitarna i smör eller olja så att de får fin stekyta (annars ser de såå bleka ut). Lägg dem åt sidan och stek på dina grönsaker. (Nu kan du värma upp vatten till dina nudlar) När de börjar bli färdiga, blanda ner sojabitarna och krydda med sesamolja, sambal, soja, salt och peppar.
Koka nudlarna enligt förpackningen. Mina behövde bara ligga 3 min i uppkokat saltat vatten...
Blanda ner nudlarna i stekpannan med grönsakerna och sojabitarna.
2 kommentarer:

 1. Mim dietist sa att soja kan innehålla gluten, men det kanske inte gäller alla varor. Värt att kolla upp! Lät riktigt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns ju en del sojaprodukter som innehåller gluten. Främst har jag hittat dem i kyl och frysdisken. Det här sojabitarna är glutenfria iallafall :) Och sen köper jag en glutenfri sojasås, för den innehåller ju såklart annars vete den med...
   Men det är väldigt gott och enkelt med wook :)

   Radera