fredag 24 augusti 2012

Mördande god Morotskaka - Resminne


Semestern är ännu inte helt bortglömd efter mer än en månads jobbande. Jag har ju hållit den vid liv rätt så bra här på bloggen och jag bläddrar igenom bilderna ganska ofta. Vi längtar tillbaka lite till Texas, men det är ju ändå så skönt att vara hemma. Det här blir mitt sköna Resminne-bidrag till Månadens Sötsak hos Tea & Söta saker; en smarrig Carrot Cake! Sådär härligt usa-maffig med mycket av allt! Jag gjorde den lite sådär lagom svenskt i långpannan...
Receptet är hämtat ifrån boken Carrot cake murder skriven av Joanne Fluke, en bok som jag hittade i bokhandeln i Frisco.

Mördande god glutenfri morotskaka

2 cups stevia strö
3 ägg
3/4 cup neutral olja
1 tsk vaniljpulver
3/4 cup soyayoghurt (el gräddfil/yoghurt)
2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 1/2 tsk salt
1 stor burk krossad annans (ca560g)
2 cups hackade valnötter
2 cups glutenfri mjölmix
2 cups riven morot

Vispa äggen och stevia strö väl. Vispa ner oljan och därefter vaniljpulver, yoghurt, bikarbonat, kanel, kardemumma och salt. Vispa allt väl så att det blandas ordentligt.
Häll ner den krossade annansen och valnötterna och vispa ytterligare så att det blandas runt. Fortsätt vispa och tillsätt mjölet 1/2 cup i taget.
Till sist så vänder du ner de rivna morötterna, använd inte vispen då blir det bara morotstrassel ;-)

Jag gräddade min kaka i långpannan i 15-20 min på ca 200 grader.

Gör en creamcheesefrosting och dutta ut små klickar över hela kakan så går det lättare att breda ut den utan att man får med sig utav själva kakytan... Skär i rutor och garnera med en valnöt eller något annat skoj.
Själva frostingen gjorde jag av Softspread som är en sojavariant av philadelphia och det blandade jag med lite mjukt mjölkfritt smör och lite sukrinmelis. Gjorde bara allt lite på en höft, så jag har inget direkt recept.

4 kommentarer:

 1. Vilket spännande recept! kul att det var ananas i också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tyckte också att ananasen var lite kul :) Kakan fick bra betyg av de flesta avsmakarna, min bror tyckte dock att det skulle vara lite mindre frosting på ;-0 Det som är det godaste ;-)

   Radera
 2. Morotskaka är väl ändå det godaste som finns! ;D

  SvaraRadera