onsdag 16 mars 2016

Teffkorn


Har ni testat Teffkorn? Hittade dem på Ica häromdagen och testade det till min lunchlåda igår. Kan jag rekommendera! Det var väldigt gott. I konsitens blir det lite som polenta, och jag kan tänka mig att den går att använda på samma sätt. Det är väldigt små korn, så man måste ha en finmaskig sil, för att kunna hälla bort allt vatten efter kokning.

Det som blev över efter ett kok lät jag ligga i en fyrkantig matlåda, dagen efter stekte jag upp den i lite smör. Blev ett mumsigt tillbehör till min lunchäggröra :)

Har tänkt att jag ska testa att göra den här; Gratinerad Polenta, som jag gjorde för hundra år sedan (nåja kanske nästan fyra) och byta ut polentan till teffkornen istället!

Blev väldigt glad när jag testade teffkornen, har nämligen tagit bort majsprodukter då jag märkt att min mage inte riktigt gillar det. Nu kan jag ändå göra polentamaträtter och bara byta ut mot teffkornen.

Märket heter daCarla och jag har även köpt Durrakorn, som jag ska testa en annan dag.

1 kommentar:

  1. DaCarlaprodukterna är verkligen jättebra!! Har inte testat just de här kornen, men durrakorn, grötkorn av teff, färsk glutenfri pasta och färsk glutenfri gnocchi. Högsta betyg till alla!

    SvaraRadera