söndag 25 mars 2012

Solkysst drottningglass - utan mjölk, gluten och ägg

Jag fortsätter min sötsaktsflirt i det raw'a. Den här gången blir det med drottningstil; blåbär och hallon. Jag lät blåbären stå framme en stund så att de tinade och saftade sig lite, då gick det mycket smidigare att få avokodon mosig och det blev lättare att mixa in de frysta hallonen.
Ååå, det här blev supergott!! Vi satte oss ute på balkongen en stund och njöt, solen värmde skönt. Lite skillnad mot när vi var iväg till soptippen på morgonkvisten och det blåste halvt storm och var såååå kallt.

Drottningglass (2 port)

1 mogen avokado
50 g frysta blåbär (ca 1 dl)
200g frysta hallon (nästan ett helt paket)
ev sötning & citronsaft

Ta fram blåbären en stund innan så att de tinar. Gröp ur avokadon och lägg den i mixern tillsammans med blåbären. Mixa till en slät massa. Tillsätt de frysta hallonen och mixa väl. Smaka av med socker, honung eller bananpulver och ta eventuellt några droppar citronsaft. Skopa upp i en skål och sätt dig ute i solen på balkongen och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar