måndag 11 februari 2013

Kardemummamuffins - naturligt glutenfria

Hej och hå alla glada! Vill börja med att tacka för fina kommentarer och mail som trillar in och undrar vart jag håller hus. Alltid lika trevligt att höra att det finns många trogna läsare som tittar in då och då för att kolla läget! Jag kan lova att jag är på väg tillbaka efter min långa bloggpaus! Har behövt tid att ta igen mig och göra annat ett tag.
Hur går det nu med Hälsoresan? Jo, men tackar, det går ganska bra faktiskt! Har varit hos min näringsterapeut idag och tagit lite tester och sakta men säkert så går det ett par steg framåt, men det är farligt med semestrar, jul och så. Lätt att fuska till det lite extra och då tar det alltid extra tid att komma tillbaka till ruta ett igen. Men det finns hopp, det finns hopp ;-) Jag kommer att återkomma om Hälsoresan lite längre fram, får kanske energi till helgen att knåpa ihop det... Eller kanske energin kommer redan ikväll? Ikväll händer det grejer nämligen. Det ska bakas, tjoho!! Tänkte göra kardemummamuffins, imorgon är det ju Fettisdagen. Min vana trogen så håller jag mig borta från jästdegen, fegar ur och gör semlemuffins istället ;-)
Jag fuskade häromveckan och köpte semlebullar ifrån FriendsOfAdam och knåpade ihop egna semlor. Ojoj, så gott det var!!
De här blir nästan lika gott, jag återkommer med fina bilder när de är ihopsatta imorgon kväll :-)
Ha det så bra!!

Kardemummamuffins för semlor (ca 18-24 st)

3 ägg
2 1/2 dl rörsocker
1 gnutta vaniljpulver
stött kardemumma
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl glutenfri mjölblandnig (anv finax gula)
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
riven mandelmassa

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i mjölk och kardemumma och blanda med äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Riv över lite mandelmassa och rör försiktigt igen. Fyll i papperformar ca 2/3 i varje. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.



4 kommentarer:

  1. Vad roligt att du är tillbaka Therése! Har undrat hur du haft det, men antog att du kanske behövde en paus. Man behöver ju det emellanåt. Ser fram emot att höra mer om hur det gått för dig med Hälsoresan. Må så gott och fortsätt ta hand om dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Kjersti! Jag har verkligen behövt en paus, det har varit väldigt skönt att inte fotografera och dokumentera allt som jag bakar/lagar. Eller framförallt att dokumentera och sätta sig framför datorn.. Men nu tänker jag försöka mig på att få till minst ett inlägg i veckan. Må gott och ta hand om dig du med Kjersti!!!

      Radera
  2. Härligt med dina nya inlägg som besvarar en del av min nyfikenhet :)

    Pauser är verkligen välbehövliga och kan ju vara bra till så mycket som vila, återhämtning, inspiration och perspektiv osv.

    / Åsa

    SvaraRadera