måndag 18 oktober 2010

Skyview - en tur på Globen

Vi har ju ängat oss åt lite turist-ing i helgen, Mich's föräldrar och syster kom hit från Österrike. Det som är bra med att få besök, är att man får tillfälle att kolla in något som man aldrig gjort annars och så blir det en och annan favorit i repris. De hade verkligen tur med vädret, det är ju inte alltid plättlätt att pricka in en hel helg med sol i oktober. Vi hade ju lite ångest innan för att det skulle bli katastrofhelg med massor av regn, och vi hade även förvarnat för att oktober kanske inte riktigt alltid är en rättvis månad för skönturism i Stockholm/Sverige... Men vi fick alltså visa hur underbart det kan vara här på hösten!

Den första turistdagen för mig blev på fredag eftermiddag, då vi åkte till Globen och provade Skyview. Man åker som i en liten boll utanpå bollen :) Helt ok, men jag vet inte om det blir så att jag åker den många gånger. Men en kul grej...
130 m upp i luften



Hmm, flera turer m bollen?? Är världsbäst på att göra grimaser på bild...
 Vi fortsatte vidare in till söder och åt på en krog på Götgatan som har ok mat. Sen kom mina föräldrar och vi gick vidare till en riktig söderpub OT för att prova lite svenskt öl. Eftersom att de flesta ölsorter innehåller gluten så höll jag mig till cider, men de övriga provade igenom några öl från Nynäshamns ångbryggeri, som gör bra öl och som också vann guld med deras ekologiska öl på Stockholm Beer and Whiskyfestival för någon vecka sen. Grattis, snyggt jobbat :) Riktigt kul när ett litet bryggeri kan få slå sig fram på marknaden!!
En lyckad fredag med andra ord!



2 kommentarer:

  1. Oj, det låter jätteläskigt!!! På tal om Stockholm, är det så att man kan köpa grejer från Friends of Adam nån annanstans än i deras butik på söder? Har inte hängt med, först verkade det som att deras sortiment skulle finnas nånstans mer centralt men sen verkade det som de dementerade det... men det kanske bara var delar av sortimentet?

    SvaraRadera
  2. Inte så himla läskigt faktiskt ;-)
    Tror att det bara var när det var kanelbulledagen som de skickade ut något mail om att det bara fanns bullar vid Hornstull och inte de övriga butikerna. Det ska finnas två Cajsa Warg som säljer en vid st eriksplan och en på söder och så Urban deli på söder..

    SvaraRadera