När man gör med glutenfritt mjöl så blir de en aning genomskinliga och lite småtrista i färgen. Men när man blandar ner dem direkt i såsen så ser det helt ok ut till slut och de är vekligen gott ;) Vi gjorde paprikakyckling till; vi fräste lök, kyckling och paprikapulver. Tillsatte mjölk och grädde och till sist Spätzlen och hackad persilja.
Något annat som också är smarrigt är Käsespätzle, och då blandar vi i två olika sorters ostar, då brukar det bli en svensk variant med Västerbottenost och nån vanlig mildare sort och så ska det vara stekpannerostad lök till. Mums!
Spätzledeg
300g Lailas gula mjölmix (ca5-5 1/2dl)
1 ägg
2,5dl vatten
Blanda ihop alla ingredienser, degen ska vara seg och lös! Häll sedan smeten i rivaren direkt över en kastrull med kokande vatten. Viktigt att vattnet kokar, så att de inte bara blir en degklump på botten.
Degen ska vara lös |
Innan man får in spätzle-snittsen så kan det vara en ide att vara två stycken vid tillverkningen ;) |
Ser inte så tokigt ut va? |
Det har jag aldrig hört talas om, kul men nya saker. :-)
SvaraRadera