måndag 13 februari 2012

Ugnsbakade revbenspjäll och rostade grönsaker

Det blev en halvhärlig helg. Vi kom iväg till skidbacken och efter många om och men så kom vi oss iväg nerför backen. Trollet tyckte inte att familjebacken var en familjebacke, den var alldeles för brant. Men hon var ändå superduktig på att ta sig ned! 
På kvällen var vi alla väldigt trötta och slitna och alla tre var rödmosiga och hade ont i våra huvuden... På natten vaknade trollet och började hosta som bara den och det tog ett bra tag innan det lugnade ner sig.
Söndagen, som bjöd på strålande solsken, tillbringade vi inomhus med ett febrigt och hostigt troll. Då hade jag lite extra tid och energi att förbereda en ordentlig middag, så skönt när man har mycket tid på sig och kan förbereda allt i lugn och ro. Det här blev supergott!! Har en liten portion kvar som jag ska äta till lunch om en stund. Idag är jag hemma med trollet som har fått ännu högre feber och just nu ligger hon i soffan med en kall handduk på pannan, balkongdörren är öppen och släpper in kall frisk luft. Själv sitter jag fullt påpälsad och börjar frysa om fötterna ;-)

Ugnsbakade revbenspjäll och rostade grönsaker (2-3 port)

1 kg revben

Marinad
1 dl olivolja
1 tsk paprikakrydda
1 tsk citronsaft
1 hackad rödlök
2 tsk lantbuljongpulver
2 vitlökar
1 piri pirr

Blanda ihop marinaden. Lägg revbenen i en plastpåse och häll över marinaden, ställ i kylen ett par timmar och vänd på påsen några gånger så att marinaden fördelas runt.
Värm ugnen på 200 grader, baka revenen i mitten av ugnen i ca 1- 1 1/2 timme, tills köttet är mört och lossnar lätt från benen.
Servera med ugnsbakade potatisar och grönsaker.


2 kommentarer:

 1. Ser supergott ut! Kan knappast minnas när jag gjorde revbensspjäll sist, varför gör jag inte det oftare. Nu fick jag inspiration och blev riktigt sugen. Hoppas Trollet snart kryar på sig och att ni andra slipper farsoten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kände jag med, var alldeles för länge sedan jag gjorde revbenspjäll! Nu kommer jag absolut göra detta oftare, det är ju så enkelt och gott!
   Tack, Trollet är fortfarande sjuk, men jag hoppas att det ger sig snart! Har börjat känna något i halsen, men jag hoppas att det bara är lite torrhet som blir bra med en kopp ingefärste...

   Radera