torsdag 9 februari 2012

Lyckade men ändå misslyckade - enlig Trollet

Mitt lilla Troll, som inte är så liten numer, fyllde 7 år här i slutet på januari. Det är ju heelt sjukt hur fort tiden gått. Ena dagen är hon nyfödd och sen hinner man bara blinka så har hon börjat i skolan... För två år sedan knorrade hon ganska rejält såfort skolan kom på tal, för hon skulle minsann aldrig börja i skolan! Nej, hon skulle minsann bli kvar på dagis för alltid... Men när det var dags för första skolbesöket förra våren så bara älskade hon det och tyckte att det var tråkigt att det skulle dröja till augusti innan hon fick börja.

Inför kompiskalaset så skulle vi baka kakor och hon ville att vi skulle göra chokladplättkakor som vi bakade en gång till ett dagisfika. Då blev de "misslyckade" för de flöt ut och blev inte chocolate chip cookies som det var meningen att det skulle bli. Men de blev så himla goda och väldigt uppskattade.
Sååå, hur svårt ska det vara att misslyckas med kakor?? Med glutenfritt mjöl brukar det vara hur enkelt som helst... Nu blev det bakning med en annan mjölsort och hockuspokus så såg de ju faktiskt ut som riktiga chocolate chip cookies!! Jag blev ju såklart glad, men Trollet blev såååå besviken för hon ville ju ha dem så som de såg ut förra gången... Och jag kan ärligt säga att de var mycket godare förra gången då de blev lyckat misslyckade (jag tjyvsmakade lite).
Skillnaden mot förra gången är att jag använde en annan mjölmix och hade rårörsocker istället för vanligt. Ja, vi får se om vi kommer att kunna återskapa trollets kakor nån gång?

Chocolate chip cookies

140g smör
1 1/2 dl rårörsocker
1 ägg
1/2tsk vaniljsocker
3 1/2 dl Finax gula mix
1tsk bakpulver
150g hackad vit choklad
150g hackad mörk choklad

Rör ihop smör och socker tillsätt vaniljsocker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke, tillsätt det i smörblandningen. Rör ner hackad chokla. Låt stå i kylen en stund eller plasta in i rullar och lägg i frysen.
Lägg ut klickar/skivor på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter.


Såhär fina men misslyckade blev de ;-)


Såhär blev gick det förra året...

4 kommentarer:

  1. Dessa ska jag teste - så får vi se vilken variant jag får:-) Set goda ut - båda två.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, ja du får testa! Ska bli spännande att se vilken variant du får :-)

      Radera
  2. Hejsan!

    Vill bara tipsa om ett mycket enkelt sätt att göra cookies. Använd MixWells glutenfria Muffinsmix, blanda ner 200 g rumsvarmt smör/margarin, 25 g sirap och 25-50 g vatten. Rör ihop och tillsätt eventuellt bär, hackad choklad eller vad du vill. Klicka eller spritsa ut kakorna och grädda dom i 200 grader ca 15 minuter. Sen är det bara att njuta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Viveca! Tack för tipset!! Ska jag absolut ta och testa någon gång framöver!

      Radera