onsdag 8 februari 2012

Tomatkokt fylld paprika

För att fortsätta på Mich's paprikatema så gjorde vi dessa fyllda paprikor för några veckor sedan. Jag är ju så supersnabb på att blogga nuförtiden ;-) 
Mich hade nån föreställning om hur han ville ha det, men det blev ändå inte som hans mammas. Så därför fick han fråga sig för när han var iväg en sväng till Österrike för två veckor sedan. Hon gör dem med rå färs, men annars så vara vi på rätt recepttankeväg. Det här blir en snabbvariant som går hyffsat fort att tillaga. Tar längre tid att tillaga om man väljer rå färs, men det får jag återkomma om när vi testar detta nästa gång. Om vi gör de om två veckor så kommer väl receptet om en månad ungefär ;-)

Fyllda paprikor i tomatsås

2 dl kokt ris
500 g nötfärs
1 gul lök
salt, svartpeppar, örtkryddor
4 stora paprikor (går såklart bra med flera små)

Tomatsås
2 burkar krossade tomater
tomatpure, paprikapulver, salt, svartpeppar och vitlök efter eget behag


Fräs lök och färs, krydda och blanda sedan i riset. Skär av toppen på paprikorna och spara locket för att det ska se snygg och piffig ut :)
Blanda ingredienserna till tomatsåsen i en stor gryta och låt det koka upp. Ställ ner paprikorna i såsen och låt dem puttra med under lock tills paprikorna blir mjuka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar