onsdag 10 april 2013

Glutenfria snackbitar

Jamen den där tiden går ju alledels för fort, men har iochförsig inte så mycket emot det. Men ändå, ibland skulle jag vilja orka lite extra om kvällarna. Jag är rätt så däckad efter klockan sju och gör inte många knop, det är väl flipprartummen som arbetar mest med att leta efter något spännande att somna till ;-)
Är ju inne i en djup graviddvala och då hägrar mat- och sovbehovet mest hos mig. Svårast är de där mellanmålen, att få i sig något som är tillräckligt mättande för stunden så att jag klara mig på hemvägen och innan middagsdags. Annars är det ju farligt lätt att trycka i sig något onyttigt för att känna sig nöjd för stunden. Hittade ett recept på Babycenter.se som jag gjorde om lite för att få det glutenfritt och minskade ner en del på sockret, men jag tyckte ändå att de blev lite väl sött för min smak... Funderar lite hur de tänker när de skriver att det är ett nyttigt snack och så är det en deciliter socker och lite sirap i?
Ska testa att göra detta en till gång och då ska jag nog skippa sockret helt, det blir ändå rätt så sött utav dadlar och tranbären. Måste väl bara öka på vätskemängden lite. Vi får se helt enkelt :)
Äter såklart socker ibland nuförtiden, men har mest sug efter salt, surt och beskt. Min favorit är grapefruktjuiceen som jag dricker på mornarna, mmm så himla gott. Blandar lite mellan köpejuice och att pressa själv. En annan "crave" som jag unnar mig ibland är "Salt karamellglass". Det som är bra med den är att jag bara mäktar med ett par matskedar, sen blir det lite för mycket. Men den där första skeden: mmmmm så god!! Jag tänker inte skriva något om chokladpuddingen ;-)

Ha en riktigt härlig onsdag!

Gravidsnack m torkad frukt och nötter

100 g smör
45 g råsocker
1 msk agavesirap
250 g boveteflingor & Hirsflingor (tog väl kanske 60/40)
80g dadlar
20 g tranbär
1/2 näve mandlar

Sätt ugnen på 200grader.
Hacka tranbär, dadlar och nötter till mindre bitar. Mät upp flingorna och blanda ner frukten och nötterna. Smält smöret tillsammans med sockret. Blanda ner i flingblandningen och häll sedan över agavesirap och rör lite till så att allt blir blött. Häll upp i smord fort eller i form med bakplåtspapper. Låt stå i ugnen i 10-15 minuter så att det får fin färg och stelnar. Ta ut och låt svalna ett par minuter och skär lite lätt på ytan för att markera dina snackbitar, låt svalna helt. Förvara i burk i kylen eller stoppa i frysen.

6 kommentarer:

  1. Ja, dadlar och torkade tranbär är i sig söta, så extra socker behövs kanske inte. Låter gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev väldigt goda! Men som sagt nästa gång blir det utan socker, tror att jag ska testa jordnötsmör istället, det borde ju bli kladdigt och gott?! :)

      Radera
  2. Berätta gärna mer om den salta karamellglassen :D

    Gör du den själv?

    /Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag absolut göra Åsa!! Gör den inte själv, men kanske skulle testa att göra det nån gång! En glassmaskin tycker säkert inte om att bara stå och samla damm...

      Radera
  3. Men, ser man på! Bebis i magen! Stort grattis!!!

    SvaraRadera