onsdag 3 november 2010

Nämen, nu är det ju onsdag igen...

Får lite deja vu, för nog satt jag väl här en onsdag för två veckor sen och beklagade mig över mina ilandsTV-problem?! OM jag gör detta igen om två veckor, så får nån komma och slå mig lite... Så därför ska jag inte nämna tvproblemen så detaljerat, men det börjar ju snart...

Idag kom jag äntligen iväg till Friends of Adam igen! Försökte gå dit i måndags men då hade de såklart stängt pga semester. Men men, skam den som ger sig. Idag fick jag mig lite gott bröd och testade deras kanel och kardemummabullar. Ett av mina favoritbröd är deras "Frukt och nötbröd", mycket frukt i och smarrigt smarrigt med ost och en kopp te. Får nog bli det till min soffkväll.


Igår hade jag tjejträff och vi var ute och käkade. Alltid lika trevligt att träffas :) Vi åt på en thairestaurang bakom Kungshallarna, Sawadee. Det var helt ok. Men jag är alltid lite småskraj att äta på tex thaiställen, för jag vet aldrig om personalen fattar det här med glutenintolerans och om liksom allt som jag får verkligen är helt glutenfritt. Eftersom jag inte får någon reaktion om/när jag får i mig något, vad jag vet... Nån gång ibland kan jag få nån liten magkramp, men vet aldrig vad det egentligen beror på.. Vi har en thai här i Solberga och där har de också supergod mat, men där får jag alltid känslan av att tjejen i kassan först tror att jag vill ha mjöl i och så får jag försöka förklar mig igen. Kanske skulle skriva ut ett thai-översättningskort från celiakiförbundets hemsida och ta med??

Sawadees betyg:

Maten + + + + 
Servering + + + +
Glutenperspektiv + + 
Pris + + + +

Maten är ju supergod, men får lite minus pga att glutenfrågan känns lite osäker. Men jag skulle kunna äta bara en massa ris, för jag tycker alltid att det är så gott på thaiställen :) Serveringen var verkligen tiptop och vi hade aldrig tomma vattenglas, det behövs mycket vatten när man dricker rött vin och pratar... Litet minus för att de släppte oss lite på slutet och det tog jättelång tid att få kontakt och betala notan. Glutenperspektiv får inte så bra, mest för att jag inte riktigt kan lita på att de förstår till 100 %. Prisvärt, man får mycket mat för pengarna!


Har haft halvont i halsen ett bra tag nu och trodde att det skulle bryta ut ordentligt i helgen. Men icke! Nu börjar jag bli orolig att det ska hålla sig så här halvtomhalvt och så bryter det ut lagom till NY-resan? Nån som har några tips på hur man kan skynda på en förkylning med halsont?? Tips mottages gärna ;-)
Imorgon om tre veckor så är jag i NY :)


Kanelbulle från FriendsOfAdam :)

4 kommentarer:

  1. Håller absolut med dig om thaimat. Mest för att de ofta pratar ganska dålig svenska. I Jönköping verkade de ha bra koll, men jag mådde väldigt illa dan efter så jag är osäker faktiskt...och förra fredagen åt jag thaimat och blev totalt urkass i magen, klockrent samma symtom som jag har haft av celiakin, så jag ser ingen annan förklaring. På den restaurangen verkar de ha koll på vad gluten är och att jag t ex inte ska äta friterat, men det kan ju vara nån kontaminering. Jag har bestämt mig för att undvika thaimat. Men översättningskort är nog ingen dum idé...

    SvaraRadera
  2. Angående förkylning, testa Esberitox, finns på hälsokosten. man måste ta det innan förkylningen har brutit ut, det brukar alltid funka på mig om jag tar det när halsontet börjar komma men inte det andra..

    SvaraRadera
  3. Susi - jag tror ju att det är något gluten i någon sås som de använder. Inte att de tillsätter något själv, för de verkar de ha koll på. Men tror inte att de riktigt kollar vad som kan finnas i ev "såser" som de inte gör själva från grunden.
    Hihi, ville ju ha tips på hur jag får det att bryta ut ;-) så att jag är garanterat frisk om tre veckor, hihi... Men tack ändå, ska kolla in Esberitox, är ju alltid bra att ha något förebyggande!!

    SvaraRadera
  4. Åh... för att få det att bryta ut kan du ju testa att inte sova på en hel natt... eller lägga dig kl 3 några nätter i rad.. brukar funka på mig! :)

    SvaraRadera