Cake pops (ca 30 st)
2 ägg
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl Lailas gula mjölmix
3 msk kakao
2 dl vaniljyoghurt
200 g Philadelphiaost
200g choklad (vit och mjölkchoklad)
Strössel
Grillpinnar
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda baklpulver, vaniljsocker, mjöl och kakao i en separat bunke och blanda väl.
- Tillsätt vaniljyoghurten och rör i mjölblandningen.
- Klä en ugnsform 20x30cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ca 30 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna helt.
- Mosa sönder kakan i en bunke och blanda i Philadephiaosten. Forma till bollar och låt dem stå kallt i ca 30 minuter.
- Smält chokladen över vattenbad. Tryck i en grillpinne i varje boll och doppa dem i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av något innan du ställer dem att torka. Doppa eller strö på valfritt strössel.
De ser ríktigt goda ut. Snyggt med lite olika strössel och olika choklad.
SvaraRaderaDe blev jättefina och ser supergoda ut!
SvaraRaderaJag har oxå testat att göra cake pops, tycker det var jättekul att göra och är redan sugen på att göra det igen :)
Erika - Tack, de blev jättegoda. Är besviken på violströsslet som var lite som papper :(
SvaraRaderaPernilla - Tack. Det var ju superkul att göra, det kommer att göras fler gånger här med :)