Vi valde den Inovativa menyn, Djurets moderna Mårten Gås-tolkning.
Förrätt: Gåsleverpâté med kryddkokta päron,
Varmrätt: Gåsbröst med rökt korv av gåslåret och confiterade svartrötter
Efterrätt: Pressad äppleterrin med brynt smörglass och cognac-Zabaglione
Maten + + + +
Servering + + + + +
Glutenperspektiv + + + + +
Pris + + + + +
Servering + + + + +
Glutenperspektiv + + + + +
Pris + + + + +
Det var verkligen supergott, litet minus att jag inte kunde välja någon förrätt. De hade lite småplock som charketurier som jag kanske hade kunnat valt, men jag hoppade över det och njöt av mitt goda glutenfria bröd istället. Mich tyckte att förrätten var det bästa, lite synd att jag inte kunde äta den :) Men varmrätten var en höjdare för mig. Supergod gås och svartrötter som var himmelskt goda. Det här var ett sånt tillfälle som jag skulle velat ta upp tallriken och slicka upp det sista. Tur att man är väluppfostrad...
Till maten drack vi ett supergott rött vin från Michs hemtrakter; Burgenland. Det är kul att Österrikiska viner börjar komma tillbaka i vinvärlden och svenska restauranger igen :)
Är du köttälskare och letar efter en mysig och lugn restaurang så ska du definitivt boka bord på Djuret!!
Bordsduken, hihi... |
Kul, letar alltid efter restauranger där de har koll på glutenfritt! Vilken gata ligger den här på?
SvaraRaderaDen ligger på Lilla Nygatan, kommer inte ihåg numret. Förbi Postmuseet åt "cityhållet" och sen ligger det på höger sida vid ett hotell som jag inte kommer ihåg namnet på för tillfället...
SvaraRaderaOk, får kolla efter den vid tillfälle! Är inte i Gamla stan sådär jätteofta men om jag och Daniel åker till Stockholm tillsammans går vi gärna dit.
SvaraRadera