söndag 4 september 2011

Piccata à la GI med tomatsås

Den här Piccatan åt vi igår och det blev jättesmaskigt! Receptet kommer ifrån Ola Lauritzsons Snabblagad GI, 100 rätter på mindre än 30 minuter. Vi tänkte försöka oss på lite mer hälsosam mat framöver, får se hur det går. Men vi har hittat en hel del recept i boken som vi vill testa och på nåt sätt så känns recepten bättre än lchf (för oss iallafall).
Enligt boken så var receptet där med 800 g kött för två portioner, men det tyckte vi var lite mycket. Så vi gjorde hälften, men jag skriver ut receptet på paneringen med ursprungsmåtten, för när jag halverade så kändes de lite snålt tilltaget. När vi gör detta nästa gång så gör jag en hel sats även om vi tar mindre kött än recpetet. Det var en aningens svårt att steka och fortfarande ha kvar någon panering, men vissa bitar blev bra. Hur som helst så blev det himla gott med tomatsåsen till!  Om man inte kör någon "metod", så kan man servera med ris till.

Piccata (2 port)

400g kalvscnitzel (eller fläsk)
2 ägg
1 dl sojamjöl
2msk grädde
1 1/2 dl riven parmesan
salt och vitpeppar

Vispa ägget i en stor bunke (så att du har plats att lägga ner köttet), blanda sedan ner sojamjöl, grädde och parmesan till en tjock smet. Salta och peppra. Vänd ner schnitzlarna i smeten och stek sedan i olja. Servera med kokta grönsaker och tomatsås.


Tomatsås (4 port)

1 finhackad gul lök
1 brk krossade tomater
2 dl buljong
2 msk tomatpure
1 krm paprikakrydda
1/2 tsk oregano
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Fräs lök i olja i en kastrull och häll över tomatkrosset. Tillsätt buljong, tomatpure, parikakrydda och oregano. Låt koka upp och sjud i 10 min. Smaka av med salt, peppar och vitlöken.

1 kommentar: