söndag 22 januari 2012

Frukost med stil - Stekt gröt

För tillfället så består min frukost utav gröt med bär, kokt ägg och grönt te, inte direkt så att man kan/orkar variera sig i det oändliga. Men för att göra min frukost lite mer spännande så provade jag på att göra stekt gröt igår. Mycket gott :-) Inspiration har jag fått ifrån Victoria Anderssons frukostbok "Frukostera", som jag köpte för ett tag sedan.
Du kokar din favoritgröt kvällen innan och låter den vila i kylen över natten. När du vaknar nästa morgon så steker du bara upp den i lite smör och byter från att äta gröt med sked till att äta gröt med kniv och gaffel, lite mera stilfullt.


Stekt gröt

1 port kokt kall gröt
1 tsk ghee (el smör till stekning)
1 näve blåbär
1 näve hallon
1 st banan

Koka gröten kvällen innan, häll ner den i en oljad form och ställ i kylen över natten.
Dela den kalla gröten i mindre bitar, stek dem några minuter i stekpannan så att de blir varma och får lite färg. Serveringsförslag: blåbär, hallon och bananpengar.

Stekt gröt med bär, kokt ägg och blåbärste

2 kommentarer: