söndag 6 maj 2012

Färska räkor med hemmavispad aioli

I lördags lyxade jag och Trollet till det med färska räkor. Till det gjorde jag aioli och bakade det här brödet, utan ost. Det var superlänge sedan jag gjorde egen majonäs och det är ju så mycket godare än köpesmajjo, och vispar man med elvispen så går det ju himla fort!


Aioli (2pers)

1 äggula
1/2 tsk senap
Lite citronsaft
Salt & peppar
2 dl olja
1 msk vatten
1-2 vitlöksklyftor

Låt alla ingredienser stå framme ett bra tag innan så att de är rumstempererade.
Vispa äggulan med senap, citronsaft och kryddor så att det blir tjockt och krämigt. Tillsätt oljan droppvis under vispning, tillsätt lite vatten mellan oljedroppen så unviker man att den blir för tjock och skär sig. Riv vitlöken och rör ner den på slutet.

3 kommentarer:

  1. Mums!! Hemmagjord aioli är såååå gott! Och räkor och hembakt bröd därtill! kan ju inte bli bättre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var verkligen mums av bästa sort!

      Radera
  2. Får gå in och kika vid tillfälle :)

    SvaraRadera