måndag 4 juni 2012

Ekodeo

Jag har ju börjat att mer och mer byta ut min skönhetsproduktspark som jag har här hemma, bort med allt med ohälsosamma ingredienser och in med ekologiska produkter. Testar lite olika produkter för att hitta en bra hårtvätt, så att jag inte ska behöva tvätta håret så ofta och där är jag väl på god väg. Får ta det när jag börjar känna mig helt nöjd!

Sååå över till deodoranten
Snubblade över webbshoppen Body Bazar när jag hade ett gåigenomekobloggar-race för ett tag sedan och där hittade jag en massa spännande produkter. Den här deon var det första som jag beställde därifrån: Coconut Dream Deodorant, en krämdeo. Den innehåller endast kokosolja, bikarbonat, arrowrot och passionsfruktsolja.
Jag har läst en del olika uttalanden om denna och det verkar vara så att den inte fungerar för alla. Men för mig funkar den superbra, såklart så har den kanske inte varit riktigt 100% i alla lägen, men det tycker jag inte att mina tidigare antiperspiranter heller har varit. Så då väljer jag såklart en som är giftfri och ekologisk :-)

Jag upplevde att den inte fungerade så bra i början men att den blev bättre ju längre ner i burken jag kom. Fick förklarat för mig att när de tillvekra deon så är massan flytande och under stelningsprocessen så sjunker bikarbonaten ner då den är tyngre än kokosoljan och det är bikarbonaten som är den effektiva delen i deon. Så ett hett tips är att ta något bra litet redskap och röra om i burken innan man börjar använda deon och även för att röra om någon gång emellanåt. Beroende på temepraturen hemma så ändrar den konsistensen och är hård ibland och mjuk ibland. Ett pyttelitet minus för den söta men ack lite opraktiska burken, det är svårt att få ut det sista ur burken. Men allvarligt, det är det väl med de flesta andra burkar och förpackningar också.

Mitt utlåtande: köp och testa :-)

2 kommentarer:

  1. Spännande! Jag har också klurat på att testa en liknande deodorant, men det har inte blivit av än. Jag kör Rosenserien så länge, den är också bra och giftfri.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får testa. Jag har aldrig testat Rosenserien, men har kollat upp den nu. Jag ska nog ta och testa deras deo, är ju alltid bra att testa runt lite :-)

      Radera