torsdag 21 juni 2012

Kyckling med sparrisrisotto

Enkel och god rätt att göra nu på sommaren. Det är ju så gott med sparris!! Jag gjorde min risotto på grötris, för en äkta risotto ska man använda avorioris. Men det kändes så onödigt att köpa sånt, när jag hade det andra hemma...


Kyckling med sparrisrisotto (4 port)

1 gul lök
3 msk ghee
1 msk vinäger
3 dl grötris
1 liter lantbuljong
12 gröna sparrisar
1 dl riven parmesan
1 msk timjan
salt och svartpeppar
4 port kyckling

Stek kycklingen i ugnen eller varför inte grilla på grillen?!
Skala och hacka löken. Fräs löken i 1/3 av ghee'n utan att den tar färg. Tillsätt vinäger och låt koka in i löken ett par minuter. Tillsätt riset och låt fräsa med i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong allt eftersom det kokar in, rör om då och då. Koka cirka 20 minuter.
Skala sparrisen och skär i 2 cm långa bitar. Tillsätt den när det återstår några minuter av koktiden på riset. När riset känns färdigt, tillsätt osten, resten av ghee'n och timjan. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar