torsdag 7 juni 2012

Rabarberkräm med cashewmjölk

Hade några stackars rabarberstänger kvar i kylen och dessa fick tillsammans med några jordgubbar bli en smaskig kräm. Till det gjorde jag cashewmjölk att ha istället för vanlig mjölk.

Jordgubb och rabarberkräm

400 g rabarber
100g jordgubbar
4dl vatten
1 dl stevia strö
2 1/2 msk potatismjöl

Skölj och dela jordgubbar och rabarber. Koka upp dem med vatten och stevia, ca 10 min tills de är mjuka.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen från spisen och rör ner redningen i en fin stråle, koka upp.



Cashewmjölk

2 dl cashewnötter
3 dl vatten
Ev Vaniljpulver
Ev sötning

Blötlägg nötterna i vattnet några timmar. Mixa nötter, vatten och vanlijpulver. Smaka av och tillsätt eventuellt mer vanilj och sötning.

Servera till din kräm :-)

4 kommentarer:

  1. Vad annorlunda och spännande med chasewmjölk! Sugen på att testa :)

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får du göra :) Det var väldigt enkelt.

      Radera
  2. Trillade nyss in på din blogg och den verkar himla bra. Har bara varit glutenintolerant i ett år nu, men har smått börjat blogga glutenfria recept för att kunna tipsa andra. Ska definitivt fortsätta läsa din blogg!
    VI ska äta allt som alla andra kan äta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :-) Då ska jag ta och kika in hos dig!! Alltid kul att få inspiration utav andra glutenbloggare!
      Yeeees, Vi ska äta allt som alla andra kan äta :-D

      Radera