fredag 3 juni 2011

Grillbehör

Jag och Mich firade med lite extra fin entrecote på grillen häromkvällen. Vi har nämligen hittat vår drömlya och har varit och skrivit på alla papper! Så i oktober blir det flytt från ett berg till ett annat...
Det är lite trist när man bor i lägenhet och bara får använda elgrill, men man får kompensera med smarriga grilltillbehör istället = Grillbehör.
Tzatziki är ju en sånt tillbehör som håller i sig från år till år. Man kanske låter bli att göra det under en lång period, men det kommer alltid tillbaka. Man kan ju också variera och byta ut gurkan mot tex tomater, det är supergott. Eller göra en Håkan-special med bara en massa lök...
Det som är bra med de här tillbehören är att man egentligen inte behöver något exakt recept utan bara kan blanda ihop dem på en höft...
Vi gjorde iallafall ugnsbakade potatishalvor, tzatziki och tomatsallad. Tog ingen bild på köttet, för helt ärligt så blir elgrillning inte så snyggt, hihi... Men det var vansinnigt mört och gott!

Tzatziki

4dl avrunnen yoghurt
1 halv riven gurka
salt
2-3 vitlöksklyftor
1 halv hackad rödlök
grovmalen svartpeppar
olivolja

Det viktigaste med tzatziki tycker jag är att yoghurten är väl avrunnen och att man saltar den rivna gurkan och låter den vätska av sig och kramar ur vätskan innan den blandas med yoghurten.

Tomatitziki - Byt ut gurkan mot 3 tomater, ta bort kärnorna så blir det mindre blaskigt.
Lökitziki el Håkanspecial - byt ut gurkan mot så mycket gul lök som du mäktar med ;-)


Tomatsallad

En ask små tomater
pinjenötter
balsamvinäger
avokadoolja
färsk basilika
flingsalt & vitpeppar

Dela tomaterna, rosta pinjenötterna. Blanda allt i en skål, smaka av och riv över basilikan på slutet.



2 kommentarer:

  1. Grattis Therése!! Så roligt! Det förstår jag är värt att fira! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Tack Kjersti. Trevlig helg!

    SvaraRadera