tisdag 22 mars 2011

Kaktest - Piruett

Kakmonster som jag är så måste jag ju göra lite produkttester här på bloggen och testa igenom lite av det kakutbud som finns ute i affärerna. Det går ju nästan inte att komma ifrån att hemgjorda är bäst, men det kan ju finnas ett och annat guldkorn därute som jag inte får missa!
Jag tänkte prova olika produkter, inte bara kakor alltså. Skulle vara skoj att göra en glutentestpanel för en del produkter, smaken är ju så olika från person till person! Om någon är intresserad, hör av er så kanske vi kan köra något testrace!!

Först ut i mitt kaktest blir Sempers nya "Piruett" en glutenfri variant på den klassiska Singoalla. Singoalla lanserades 1964 av Göteborgskex och nu (först) 47 år senare kommer det ett glutenfritt alternativ. Om det inte redan finns någon annan sort, jag har inte hittat någon än iallafall. Hojta till om ni har upptäckt några andra sorter i någon glutenfri hylla någonstans därute! Singoalla hör annars till en av mina gamla favoriter, är aldrig fel på kakfatet! Så därför blev jag extra glad när jag hittade Piruett!

Hur var Piruett då?? Jag tycker att den var helt ok! Jag är ju inte direkt en optimist när det gäller semperkakor, men den här var faktiskt inte torr som jag hade förväntat mig, haha... Den klarade mitt ultimata singoallatest: Dela på toppen och botten och så ska hallongeggan vara lite seg, klibbig och försöka att hålla ihop kakan. Klart godkänt. Dock så var det någon bieffekt efteråt, kändes som att jag fortfarande hade kvar några smulor i munnen som att de fastnat uppe i gommen. Men det kan kanske också bero på att jag tröck i mig halva paketet. (vilket bara var fyra stycken...) När jag äter upp resten ska jag nog göra barnvarianten och bara äta upp det geggiga och ge bort kakorna till någon vuxen.

Klart godkänt

Jepp, den klarade det här testet :)


4 kommentarer:

 1. Såg reklam om dessa och hoppas att jag hittar dem i butik snart, det skulle göra sonen glad, han älskar singoallakex. :)

  Glutenfria småkakor är lite trixigt att få till när man bakar tycker jag, har du några bra tips att dela med dej av?

  SvaraRadera
 2. Annica - Jag hoppas att han inte blir besviken :) De var ju helt ok och rätt lik singoalla, förrutom efterkänslan...
  Håller på att trixa lite med småkakor, men lyckas inte riktigt. Så jag har inga bra tips än, försöker att få till en bra mjölblandning som liksom håller ihop. För mina kakor flyter ut så himla mycket. Så jag tar gärna emot tips jag med :)

  SvaraRadera
 3. Vad kul med lite småkakor! Jag lyckades göra glutenfria kakor. Klassiska nötkakor är ju glutenfria. Sen kan man även göra biskvier... Men mördegskaka har jag inte testat!

  SvaraRadera
 4. Sandra - Ja gär ett kakmonster, så jag försöker mig på en och annan emellanåt. Men skönt att kunna köpa också :)

  SvaraRadera