Nallekakor (ca 25 st)
Ljus deg
3dl havremjöl
1tsk vaniljsocker
1/4tsk bikarbonat
50g smör
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
2msk ljus sirap
1 uppvispat ägg
Mörk deg
3dl havremjöl
1/2tsk kanel
1/4tsk bikarbonat
50g smör
1 1/2dl mörk muscavadosocker
2msk mörk sirap
1 uppvispat ägg
Glasspinnar i trä
Ev mörk och vit choklad t ögonen
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram två bunkar,en till den ljusa och en till den mörka. Blanda mjöl krydda och bikarbonat i en skål tillsätt smöret i bitar samt socker. Värm sirapen och tillsätt den tillsammans med ägget. Knåda degen smidig.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut rundlar, 6 cm i diameter, från den ljusa och den mörka degen. Lägg på bakplåt och stick ev in en glasspinne under varje kaka.
Kavla ut resten av degen och ta ut mindre rundlar, 2,5cm i diameter, två för varje kaka. En rundel till näsan och en halv till vart öra på björnarna. Ljus näsa och öron till mörkt ansikte och vice versa. Markera näsa med kniv. Grädda 8-10 minuter. Medan kakorna är varma lägg på små chokladbitar som ögon.
Färdig nallekaka, men utan ögon ;) Den nya boken |
Så söta kakor och vilken härlig kakbok
SvaraRaderaSå fräsigt ! Den kakboken ser väldigt rolig ut !
SvaraRaderaTackar :) Det är verkligen en rolig bok :)
SvaraRadera