torsdag 31 mars 2011

Trollets vita chokladkladdkaka med jordgubbar

Häromdagen i affären skulle Trollet absolut ha jordgubbar och göra en jordgubbskaka. Idag kom vi på att vi inte hade bakat och behövde göra det innan alla gubbarna blev dåliga. Hon älskar kladdkaka men hon ville ha en ljus kaka och såklart med gubbarna i. Tur att jag hade en liten bit vit choklad kvar i kylen!
När jag ställt in kakan i ugnen kom jag på att vi glömde att ha i socker i smeten, enl receptet skulle det vara 2dl. Men det är väl ingen som dött av för lite socker ;) Har tagit ursprungsreceptet från Lailas recepthäfte, men tagit bort och lagt till lite... Möjligen att jag hade den innen nån minut för länge, så att den inte blir superkladdig. Vi får se helt enkelt. Nu är kaffe på kokning och det är dags att provsmaka.
Det blev en riktig bakdag idag, med scones till frukost och kaka till kvällsfikat!

Trollets glutenfria vita chokladkladdkaka

150g smör
60g vit choklad
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1krm salt
2dl Lailas gula mjölmix
3/4dl pofiber
3 ägg
Jordgubbar

Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form. Smält smöret och blanda ner den vita chokladen och rör om så att chokladen smälter ordentligt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i smör/chokladsmeten. Rör i äggen. Dela jordgubbarna och rör ner dem i smeten. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Pudra florsocker på innan servering och servera kakan lite ljummen.

Fin form blev det iallafall :)


Blanda allt i smörsmältningskastrullen, så spar du lite disk ;)


8 kommentarer:

  1. De ser ju riktigt smarrigt ut.Va duktiga ni är.Kram på er

    SvaraRadera
  2. Mmmm, det var jättesmarrigt. Det här ska vi bjuda er på nån gång snart :) Kraaaam

    SvaraRadera
  3. Ni är så duktiga!! Kollar i kylen och bara slänger ihop något:) Kraaam

    SvaraRadera
  4. Alex - hihi, värsta här har du ditt kylskåp ;)

    Sandra & Karin - den var riktigt mmmmm!

    SvaraRadera
  5. Vad gott det ser ut. Jag har aldrig ätit kladdkaka med vit choklad men det låter otroligt gott. Trevlig helg!

    SvaraRadera