tisdag 10 januari 2012

Kokt torsk med ägg och pepparrot

Det finns väl inget som är så kluvet som kärleken till pepparrot?? Det är ju så gott och sådär härligt starkt/stickigt i hela kroppen och samtidigt kan det vara riktigt obehagligt (men ändå härligt på nåt sätt...) när man får en sån där "pepparrots-käftsmäll" så att man håller på att trilla av stolen. Kan man bli beroende av den kicken??
Fick en sån längtan efter min fasters pepparrotskött. När jag får avvika från min diet ska jag nog ta och koka mig lite pepparrotskött! Igår blev det en annan favoritvariant med torsk, ägg och pepparrot. Det var verkligen supergott!!

Ha en fortsatt skön tisdagskväll!!

Kokt torsk med ägg och pepparrot

1 port kokt torsk
1 1/2 kokt ägg
Riven pepparrot efter smak
1 tsk Ghee (rent smörfett)*
3 kokta potatisar
1 näve broccolibuketter


*Ghee = Rent smörfett, används i indisk och pakistansk  matlagning. Skirat smör som man låter puttra långsamt och så skummar man av de som kommer upp på ytan och sen så häller man bort det rena fettet utan att få med bottensatsen (som är själva proteinet och mjölksockret)

2 kommentarer:

  1. Åh vad smarrigt! Pepparrot är ju supergott!
    Kraam

    SvaraRadera
  2. Jaaa, visst är det smarrigt! Kraam

    SvaraRadera