tisdag 17 juli 2012

Frisco, Texas

I år blev det väldigt tidig semester, vi fick planera efter vädret i Texas. För under den vanliga semesterperioden skulle det vara för varmt, så därför blev det juni när det är lite mer lagom värme. Men ändå väldigt varmt...
Morgonen efter skolavslutningen tog vi en taxi ut till Arlanda och påbörjade vår resa, det blir ju ett par timmars flygresa... Vi hade mellanlandning i Chicago och sen 3 timmar till innan vi var framme i Dallas. Maten på flyget funkade bra, däremot så var jag en aning missnöjd på hemresan, när alla fick frukostmackan serverad, fick jag två riskakor med pålägg. Kändes väldigt trist, den var ju rätt så seg efter ett par timmar i plast i kylen...

Vi bodde hos några kompisar som vi lärt känna under dagistiden, så det var två nöjda och glada Troll som lekte mest hela dagarna, för den delen hade de kunnat hålla på hela natten om vi inte tvingat dem i säng.

Vår första dag hade vi "dåligt" väder, det regnade och åskade på natten/morgonen och sen så var det molningt på förmiddagen, men det var ju ändå över 30 grader varmt. Så vi hängde vid poolen, båda tjejerna är riktiga vattendjur och höll till mest under vattnet. Poolen hör till området där familjen J bor och det tog bara fem minuter att gå dit. Där tillbringade vi många varma dagar, där fanns ju svalka och skugga.

Allt är ju väldigt annorlunda när man jämför med hemma. I Frisco och säkert på många ställen i hela Usa, så är man väldigt bilberoende. Det finns ingen som promenerar iväg till affären och handlar. Mamman i familjen berättade att hon tagit en promenad utanför bostadsområdet för att gå en tur till affären och då hade en bilist stannat och undrat vad hon höll på med som var ute och gick och undrat om han kunde köra henne någonstans... Det finns inte heller någon kollektivtrafik, som man är bortskämd med här hemma, det är bara bil som gäller...

Den kvällen tog vi bilen och åkte iväg och tittade på baseball; Frisco Rough Riders som mötte något annat lag och jag har hunnit glömma bort vilket... Vi gjorde väl det som folk gör mest när de är på baseball, dricker läsk/öl och äter varmkorv. Tjejerna var väl sådär måttligt roade och tyckte bäst om maskoten Deuce, som kom fram och busade i pauserna. Jag kan väl säga att jag inte heller tyckte att det var den roligaste sporten jag tittat på, förstår mig inte riktigt på den.

Nästa dag så åkte vi iväg och tittade på en flygshow, det var säkert hundra grader varmt och ingen skugga... Efter det blev det en tur till ett shoppingcenter och på kvällen gick vi och tittade på en Rodeo, som jag kommer att skriva mer om i nästa inlägg, det är ju nu det blir Texas på riktigt ;-)

Ha det gott!

Här höll vi till mycket, svalkande pool är ju aldrig fel


Här bodde vi, hos familjen J :)
I pauserna så busade maskotten Deuce2 kommentarer:

 1. vilken mysig blogg du har! Jag är "gluten känslig" så jag brukar läsa din blogg och få lite inspiration :)

  Hur är Texas?
  Jag själv pluggar i USA/Vermont (nord/östra USA) och är sugen på att besöka Texas!

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Klara :) Kul att du hittat lite inspiration hos mig!

   Ja, hur är Texas? Varmt skulle jag säga ;-) Jag har inte så mycket att jämföra med. Man ska väl tänka på när man åker dit, om man inte vill hamna i värsta värmeböljan (juli-aug) eller mitt i tornadosäsong (som jag tror är värst mars-maj). Vet inte om ni har mer "svenskliknande" klimat uppe i Vermont? Eller om ni också får stora oväder?

   Det är ju väldigt stort och det finns ju säkert en himla massa skoj man kan hitta på där. San Antonio ska vara härligt, har jag hört. Vi gjorde ju mycket som var barnvänligt, jag skulle kunna tänka mig att vi gjort helt andra saker om vi hade rest dit utan barn. Om du vill ha några specifika bra tips, så kan jag ju alltid höra mig för med våra vänner! Om man gillar naturupplevelser så verkar det finnas en massa bra områden, där du kan vandra, klättra och cykla...

   Annars så tycker jag att alla var så himla trevliga i Texas! Känns som att det verkar vara så överlag i US, om man bortser från tullmänniskorna ;-)

   Jag får kika in hos dig och läsa om hur du har det i Vermont! Jag skulle hemskt gärna vilja åka till norra Usa och Canada!

   Ha det så bra!

   Radera