onsdag 11 juli 2012

När fantasin tryter och magen ryter...

Då blir det helt enkelt omelett till middag. Det går snabbt och man kan blanda ihop den med vad man nu har hemma i förråden. Dessutom så är det väldigt gott!!

Trytomelett (ca 3 port)

6 ägg
2msk vatten
Kryddor (en Toscanamix använde jag)
8 skivade kastanjechampinjoner
1 halv zucchini i tärningar
1 paprika i tärningar
1 msk ghee t stekning
1/2 dl riven parmesan

Stek grönsakerna lite lätt. Vispa ihop ägg, vatten och kryddor. Häll över grönsakerna och låt allt stelna. Strö över parmesanen, färdigt :-)


2 kommentarer:

  1. Hej! Lät som en snabb och god omelett, men vad är "ghee" för någonting? :) Tack för en fin glutenfri blogg, det finns för få där ute!

    SvaraRadera
  2. Hej Anni och tack för de fina orden :) Den är väldigt snabb och god, precis som det ska vara när man är ledig och inte orkar med alltför bökig matlagning :)
    Ghee är ett slags skirat smör, man låter smör puttra länge och sen häller man över det i en bunke utan att få med mjölkproteinerna som samlats som ett klägg på botten, så får man kvar ett rent smörfett.
    Ha det gott! /Therese

    SvaraRadera