Igår testade vi ett nytt alternativ till pasta; stekt vitkål. Det var verkligen supergott, snäppet godare än att använda hyvlad zuccini. Har hittat inspirationen på flera olika håll i cyperspace...
När man står där med vitkålshuvudet i affären så känns det alltid som att det är så stort. Men när man steker vitkålen så sjunker den ihop rejält. Så man ska alltså inte vara rädd för att ta ett för stort huvud. Vi hade ett ganska litet huvud, men den var ändå i medelstorlek och det var nästan så att det blev i det snålaste laget för 2 personer + två matlådor...
Smörstekt vitkål (4port)
1 vitkålshuvud
4-5 msk ghee (eller smör)
Salt och peppar
Skär vitkålen i strimlor.Smält smöret i en stor stekpanna och häll över vitkålen. Låt det få smörångas ett par minuter tills den blivit mjuk.
Vitkål ska jag testa! Förtillfället äter jag en hel del shiratakinudlar istället för pasta. Skära aubergine tycker jag också är gott som "pasta".
SvaraRaderaShiratakinudlar har jag aldrig hört talas om :) Får kolla upp det. Får ta och testa aubergine också, det är ju så himla gott i annan form blir säkert supergott som pasta också!! :D
Radera