Receptet är alltså från Leilas "One more slice"
Grundrecept Brownie ca 24 bitar
350g mjuk smör
6dl strösocker
3dl kakao
1dl ljus sirap
1/2tsk salt
6 ägg
2,75dl lailas gula mjölmix
Fudgeglasyr
3dl vispgrädde
1dl mjölk
1dl ljus sirap
400g mörk choklad
Rocky road topping
1/2 påse Dumlekola
1dl pistagenötter
2dl salta jordnötter
2 nävar minimarshmallows (hittade Glutenfria Rocky Mountain marshmallows på ICA Maxi)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en plåt och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
- Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
- Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred glasyren över kakan och strö över jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
- Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär sen i bitar.
Det började med att jag glömt plocka fram smöret, det skulle ju vara mjukt, så tidsplanen blev en aning spräckt, jag fick finhacka smöret och låta det stå ett bra tag för att mjukna till, men passade på att skriva ner receptet i bloggen, så helt bortslösad tid var det ju inte. Jag tror att jag måste köpa mig en ny elvisp, min började osa bränd el när jag som bäst höll på med att vispa smör och socker vitt och krämigt. Nu har jag ont i armen efter allt rörande. Tog lite mindre glutenfritt mjöl än det stod i receptet, (alltså 2,75 dl istället för 3dl vanligt mjöl) Bara för att den inte riskera att den blir torr. Men oj va kladdigt god smeten är! Ät inte för mycket bara, det måste bli kvar lite till gräddningen också!
Ska försöka att hitta en mindre plåt än en vanlig ugnsplåt, så kan man kanske få en lite högre kaka. Vet inte hur hon får till att bre ut glasyren, väntade så att den skulle svalna och tjockna lite men den vart ändå ganska rinnig. Kanske bara ska svalna ytterligare en stund, jag har ju inte alltid världens bästa tålamod. Tror att även det blir bättre med en mindre form, då kan man tajta ihop det lite och förhoppningsvis blir det en hög och fin brownie. Men det blir ett annat tillfälle. Nu står den på kylning, vi har redan tjuvsmakat själva brownien utan glasyr och topping och den är ljuvligt god! Vet inte om Mich orkar prova den färdiga brownien han har nämligen tryckt i sig resten av Dumlekolorna och ett gäng nötter ;-) Nu ska jag kolla om den stelnat tillräckligt mycket för en provsmak!
Ska försöka att hitta en mindre plåt än en vanlig ugnsplåt, så kan man kanske få en lite högre kaka. Vet inte hur hon får till att bre ut glasyren, väntade så att den skulle svalna och tjockna lite men den vart ändå ganska rinnig. Kanske bara ska svalna ytterligare en stund, jag har ju inte alltid världens bästa tålamod. Tror att även det blir bättre med en mindre form, då kan man tajta ihop det lite och förhoppningsvis blir det en hög och fin brownie. Men det blir ett annat tillfälle. Nu står den på kylning, vi har redan tjuvsmakat själva brownien utan glasyr och topping och den är ljuvligt god! Vet inte om Mich orkar prova den färdiga brownien han har nämligen tryckt i sig resten av Dumlekolorna och ett gäng nötter ;-) Nu ska jag kolla om den stelnat tillräckligt mycket för en provsmak!
Sweet dreams!
De glutenfria marshmallowsen |
Oj oj! Det där såg verkligen sjukt gott ut!!!
SvaraRaderaSnacka om sockerbomb!!! Kanske kan vara bra när det drar ihop sig till "that time of the month..."
SvaraRaderaSmarrigt! Jag är galet förtjust i Rocky Road i olika former.
SvaraRaderaDen är verkligen sjukt god och en riktig sockerbomb som passar "any time of the month" Men kanske speciellt that time, man blir sjukt lycklig av massor med choklad...
SvaraRaderaErka P, så smarrigt det skulle vara till din mörka chokladglass, med en tjock fudgesås och dumle, nötter och mashmallows :)
Men halllllå det där såg ju bara för gott ut!!:)
SvaraRaderaDet här måste vara den perfekta kakan för mej!! Älskar Leila och rocky road, plus att jag håller på att göra om alla mina favoriter till glutenfria eftersom min äldste nyligen fått diagnosen glutenintolerans!
SvaraRaderaÄr glad att jag hittade din blogg!! Den kan nog vara till stor nytta i mitt glutenfria bakande!
Hej Annica, kul att du hittat hit :) Kul att ha en Leilafrände :)
SvaraRadera