Nästa recept från Leilas "One more slice" blir våfflor. Jag fixade iordning smeten innan vi åkte iväg mot Enskede ridskola. Så det blir en perfekt snabbfixad lunch efter ridningen. Det var första lektionen efter ett långt sommaruppehåll. Trollet var förväntansfull och vi var där ganska mycket för tidigt och kunde gå och kolla in alla nya och gamla ponnysar (eller hur man nu säger). Hon valde Silver, ganska skönt för mig. För han är välldigt lugn och travar inte så snabbt, man måste piska på honom lite för att han ska trava iväg ordentligt. Jag måste ju springa med hela tiden, så jag brukar vara rätt slut ibland... Hon ville egentligen stanna och borsta och kratsa hovarna, men Silver verkade inte riktigt var på humör för att ha sällskap i boxen, han började sparka lite. Så vi blev lite hästrädda och åkte hemåt istället.
Våfflor ca 15 st
5dl Lailas gula
1 1/2 tsk salt
2tsk bakpulver
8dl mjölk
75g smör
4 ekologiska ägg
1. Blanda mjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en slät smet.
2. Smält smöret, häll i resterande mjölk och vispa ner det i semeten. Tillsätt äggen.
3. Låt smeten svälla 20-30 minuter.
4. Värm våffeljärnet, pensla det med smör coh grädda våfflorna gyllene.
4 smaksättningsförslag:
1. 1/2 tsk stött kardemumma
2. Skal av 2 citroner
3. 2dl blåbär
4. 2 påsar saffran
Vi gjorde en vanlig smet utan smaksättning, men jag stötte lite kardemumma och gjorde några sånna. De var helt okej, provade att äta med kanel och socker och det var riktigt gott. Fattades bara vispgrädde, hade ingen hemma. Annar så äter vi våra våfflor med sylt och vaniljglass, mums!
Gott med våfflor! Det var längesen jag gjorde det!!!
SvaraRadera