tisdag 28 september 2010

Höst på riktigt

Nu är det ju verkligen höst! Jag går nästan alltid och tänker - nää än är sommaren inte över, det blir nog varmt igen, snart... Och så en morgon är det 8 grader och såååå kallt om fingrarna när vi cyklar till dagis. Nu blir det verkligen dags att kolla igenom vinterklädsförrådet. Med ett troll som växer så det knakar så måste nästan allt innhandlas! För antigen växs det ur eller slits ut. I år ska jag försöka hitta det ultimata varma strumporna, så att vi inte behöver frysa om tårna, varma vantar och mössor. Läste i Metro imorse att de spår att det ska bli den värsta vintern på tusen år! Tusen år! Alltså, var beredd på att stå och frysa i väntan på buss och pendeltåg som inte kan komma i tid på grund av att de inte varit rätt rustade för vintern. Det gäller ju att ligga steget före ;-)

Det har verkligen exploderat ute de senaste dagarna och blivit höstfint i träden. Vi var ute och plockade löv i lördags och det blev en massa lövpyssel. Trollet har blivit helt löv-tokig och tvärnitar till och med med cykeln när hon råkar hitta ett fint löv på marken. Varje dag kommer vi hem med ett fång nya löv i glada färger.
Lövkorgen...

Det blev en fin ram...

Och numera behöver vi inte undra vart toaletten är :)

Och nu börjar de så sakta att trilla ner fler och fler på marken om nångra veckor är nog träden kala. Så innan panikrustning för tusenårig vinterkyla så blir det dags att förbereda sig för lövhalkan...



6 kommentarer:

  1. Jag har också gått och försökt intala mig själv att det fortfarande är sommar, men det går inte när det börjar bli så kallt.
    Vilken härlig dörrskylt till toaletten. :-)

    SvaraRadera
  2. Ja jag kan tänka mig att det är mycket lättare. Jag står ju inte inför någon risk ifall jag skulle råka äta gluten. Men jag tycker det känns bra att försöka ändå, så man vet lite hur det känns. Ex så var vi på restaurang idag, och det var ju inte en så rolig upplevelse. Så jag lär mig mycket.

    Visst är det härlligt med höst! :)

    SvaraRadera
  3. Erika - Nu går det inte att hoppas på sommaren längre.. Men det kan ju bli fina höstsoldagar, som jag hoppas på :)
    Det är så smart med en toalettskylt :)

    Helena - Jättekul att du testar, har lagt dig som favorit och kollar hur det går för dig :)

    SvaraRadera
  4. Mera gröt till Skruttan om hon ska klara av den kalla vintern då;)
    Viken fin höstram ni gjort!
    Kraaam

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att jag snubblade in på din blogg. Jag har en vän som precis fått diagnostiserat att han är glutenintolerant. Här ser jag att jag kan hitta tips och recept till honom. Och mig också så jag vet vad jag kan bjuda på.

    SvaraRadera
  6. Alex, det är bäst att hon får ordentligt med gröt för att klara vintern ;)

    Remsan, kul att du snubblade in! Hoppas att du hittar många tips här! Jättkul att du vill göra något speciellt för din vän!!! =)

    SvaraRadera